Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Risotto met courgette en basilicum

Een lekkere vegetarische maaltijd van smeuïge risottorijst met courgette

Ingrediënten
  • 300 gr risotto rijst
  • 1 grote courgette
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • 150 ml witte wijn
  • 1 liter water
  • 1,5 blokje groentebouillon
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • Klont boter
  • 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
  • Handje rucola
  • Verse blaadjes basilicum

Bereiding
Breng 1 liter water in een pannetje aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Laat de bouillon op een klein pitje staan. Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een beetje olie in een grote pan. Voeg dan de risotto toe en bak deze al roerend 2 a 3 minuutjes tot hij glazig wordt. Blus dan de rijst af met de wijn. Voeg na een paar minuten als de wijn is opgenomen een soeplepel bouillon toe en wacht weer tot deze is opgenomen. Roer af en toe door de rijst. Snijd ondertussen de courgette in stukjes. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de courgette een paar minuten. Als de risotto de bouillon heeft opgenomen voeg je telkens een nieuwe soeplepel toe.

Na ongeveer 25 min is de risotto zo ongeveer klaar, hij moet zacht zijn van buiten maar nog een bite hebben van binnen. Het kan zijn dat je nog een beetje bouillon over houd. Maak de risotto smeuig door een klont boter en ca 50 gr Parmezaanse kaas toe te voegen. Schep dan ook de courgette blokjes er door en wat blaadjes verse basilicum. Schep dan wat risotto op een bord en garneer met wat extra Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en basilicum.

Probeer ook dit basisrecept voor risotto

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×