Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Risotto met rode biet

Vegetarisch gerecht van smeuïge risotto, geroosterde rode bietjes met geitenkaas

Ingrediënten
  • 500 gr hele rode bieten (gekookt)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel tijm
  • snuf peper en zout
  • 200 gr risottorijst
  • scheut witte wijn
  • klontje boter
  • ca. 500 ml bouillon
  • handje sla
  • 100 gr geitenkaas
  • 4 eetlepels walnoten (grof gehakt)
  • 1 sjalot

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de sjalot en fruit aan in een pan met een beetje olie of boter. Voeg de rijst toe en bak deze 2 minuten mee. Blus af met een scheut wijn. Als de wijn is opgenomen voeg je een soeplepel bouillon toe tot deze is opgenomen. En herhaal dit. Snijd ondertussen de rode biet in blokjes en doe in een ovenschaal. Voeg een eetlepel olie, tijm, peper en zout toe en schep om. Rooster de bietjes 15 tot 20 minuten.

Als de bouillon is opgenomen of na ca 25 minuten proef je op de risottorijst gaar is. Hij moet zacht zijn maar wel een lekkere bite van binnen. Roer een klontje boter door de rijst om hem lekker smeuïg te maken. Schep de risotto op een bord en verdeel wat sla er over. Schep de geroosterde bieten er over en brokkel er wat geitenkaas over. Bestrooi met wat walnoten. Je kunt ook de rode biet door de risotto scheppen i.p.v. er bovenop.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×