Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Risotto met rode biet

Vegetarisch gerecht van smeuïge risotto, geroosterde rode bietjes met geitenkaas

Ingrediënten
  • 500 gr hele rode bieten (gekookt)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel tijm
  • snuf peper en zout
  • 200 gr risottorijst
  • scheut witte wijn
  • klontje boter
  • ca. 500 ml bouillon
  • handje sla
  • 100 gr geitenkaas
  • 4 eetlepels walnoten (grof gehakt)
  • 1 sjalot

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de sjalot en fruit aan in een pan met een beetje olie of boter. Voeg de rijst toe en bak deze 2 minuten mee. Blus af met een scheut wijn. Als de wijn is opgenomen voeg je een soeplepel bouillon toe tot deze is opgenomen. En herhaal dit. Snijd ondertussen de rode biet in blokjes en doe in een ovenschaal. Voeg een eetlepel olie, tijm, peper en zout toe en schep om. Rooster de bietjes 15 tot 20 minuten.

risotto_rode_biet_01.jpg
risotto_rode_biet_02.jpg
risotto_rode_biet_03.jpg
risotto_rode_biet_04.jpg

Als de bouillon is opgenomen of na ca 25 minuten proef je op de risottorijst gaar is. Hij moet zacht zijn maar wel een lekkere bite van binnen. Roer een klontje boter door de rijst om hem lekker smeuïg te maken. Schep de risotto op een bord en verdeel wat sla er over. Schep de geroosterde bieten er over en brokkel er wat geitenkaas over. Bestrooi met wat walnoten. Je kunt ook de rode biet door de risotto scheppen i.p.v. er bovenop.

Beoordeling (24 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette