Ga naar de inhoud
Rode bietenrisotto

Rode bietenrisotto

Makkelijk recept voor deze heerlijke kleurrijke vegetarische risotto met rode bieten, geitenkaas en walnoten

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr rode bieten ( gekookt )
  • 300 gr risottorijst
  • 125 gr geitenkaas
  • Scheut droge witte wijn
  • 1 ui
  • 1 liter water
  • 1 groente bouillonblokje
  • handje walnoten ( grof gehakt )
  • Tuinkers om te garneren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui. Fruit deze aan in een pan met een beetje boter of olie. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuutjes mee tot deze een beetje glazig is.


  2. Voeg een scheut droge witte toe en laat deze opnemen. Pureer ondertussen de rode bieten in een keukenmachine fijn. Los het bouillonblokje op in 1 liter kokend water.


    risotto_rode_biet risotto_rode_biet
  3. Voeg het bietenpuree toe aan de risottorijst en een soeplepel bouillon. Roer goed door en laat dit opnemen. Zodra het vocht is opgenomen voeg je een nieuwe lepel bouillon toe. Herhaal dit een paar keer tot de risotto al dente is. Dit duurt ca 25 minuten, maar je kunt het beste proeven of de risottorijst al gaar is maar nog een lekkere bite heeft. Proef of de risotto ook misschien nog een snufje peper of zout nodig heeft.


  4. Roer ca 100 gr geitenkaas erdoor en de grofgehakte walnoten. Serveer de rode bieten risotto op een bord en garneer met wat overgebleven geitenkaas, walnoten en tuinkers.