Rode bietenrisotto
Makkelijk recept voor deze heerlijke kleurrijke vegetarische risotto met rode bieten, geitenkaas en walnoten
ingrediënten
Bereiding
-
Snipper de ui. Fruit deze aan in een pan met een beetje boter of olie. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuutjes mee tot deze een beetje glazig is.
-
Voeg een scheut droge witte toe en laat deze opnemen. Pureer ondertussen de rode bieten in een keukenmachine fijn. Los het bouillonblokje op in 1 liter kokend water.
-
Voeg het bietenpuree toe aan de risottorijst en een soeplepel bouillon. Roer goed door en laat dit opnemen. Zodra het vocht is opgenomen voeg je een nieuwe lepel bouillon toe. Herhaal dit een paar keer tot de risotto al dente is. Dit duurt ca 25 minuten, maar je kunt het beste proeven of de risottorijst al gaar is maar nog een lekkere bite heeft. Proef of de risotto ook misschien nog een snufje peper of zout nodig heeft.
-
Roer ca 100 gr geitenkaas erdoor en de grofgehakte walnoten. Serveer de rode bieten risotto op een bord en garneer met wat overgebleven geitenkaas, walnoten en tuinkers.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!