Rode bietenrisotto

Makkelijk recept voor deze heerlijke kleurrijke vegetarische risotto met rode bieten, geitenkaas en walnoten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Snipper de ui. Fruit deze aan in een pan met een beetje boter of olie. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuutjes mee tot deze een beetje glazig is.

 Voeg een scheut droge witte toe en laat deze opnemen. Pureer ondertussen de rode bieten in een keukenmachine fijn. Los het bouillonblokje op in 1 liter kokend water.

 Voeg het bietenpuree toe aan de risottorijst en een soeplepel bouillon. Roer goed door en laat dit opnemen. Zodra het vocht is opgenomen voeg je een nieuwe lepel bouillon toe. Herhaal dit een paar keer tot de risotto al dente is. Dit duurt ca 25 minuten, maar je kunt het beste proeven of de risottorijst al gaar is maar nog een lekkere bite heeft. Proef of de risotto ook misschien nog een snufje peper of zout nodig heeft.

 Roer ca 100 gr geitenkaas erdoor en de grofgehakte walnoten. Serveer de rode bieten risotto op een bord en garneer met wat overgebleven geitenkaas, walnoten en tuinkers.

Rode-bieten-risotto
111 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.