Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rode bietenrisotto

Makkelijk recept voor deze heerlijke kleurrijke vegetarische risotto met rode bieten, geitenkaas en walnoten

Ingrediënten

Bereiding

 Snipper de ui. Fruit deze aan in een pan met een beetje boter of olie. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuutjes mee tot deze een beetje glazig is.

 Voeg een scheut droge witte toe en laat deze opnemen. Pureer ondertussen de rode bieten in een keukenmachine fijn. Los het bouillonblokje op in 1 liter kokend water.

 Voeg het bietenpuree toe aan de risottorijst en een soeplepel bouillon. Roer goed door en laat dit opnemen. Zodra het vocht is opgenomen voeg je een nieuwe lepel bouillon toe. Herhaal dit een paar keer tot de risotto al dente is. Dit duurt ca 25 minuten, maar je kunt het beste proeven of de risottorijst al gaar is maar nog een lekkere bite heeft. Proef of de risotto ook misschien nog een snufje peper of zout nodig heeft.

 Roer ca 100 gr geitenkaas erdoor en de grofgehakte walnoten. Serveer de rode bieten risotto op een bord en garneer met wat overgebleven geitenkaas, walnoten en tuinkers.

Rode-bieten-risotto

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99