Riverkreeftjes voorgerecht met mangochutney

Een makkelijk maar heerlijk voorgerecht met rivierkreeftjes, surimi en mango om je familie en vrienden mee te verrassen!

Voorgerecht 40 min

ingrediënten

voor 6 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereiding mango chutney: snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk. Vermeng alle ingredienten (behalve de mango) in een klein pannetje. Laat het geheel op laag vuur een beetje indikken. De kristalsuiker maakt het mengsel licht siroopachtig.

  2. Snijd de mango in zo fijn mogelijke blokjes. Zodra je mengsel dik genoeg is (dit duurt tussen de 5 en 10 minuten, afhankelijk van de grootte van je warmtebron) haal je deze van het vuur en voeg de mangoblokjes toe. Terwijl je de surimi salade gaat bereiden kan de chutney afkoelen.

  3. Bereiding salade: snijd de surimi en rivierkreeftenvlees zo fijn mogelijk. Voeg de mayonaise, crème fraiche en citroensap toe. Schil de appel en snijd deze in zo fijn mogelijke blokjes. Snijd de bieslookstengels fijn (knippen kan ook als je dit makkelijker vindt) en meng alles samen.

  4. Breng op smaak met peper en zout. Presentatie op het bord kun je eindeloos mee variëren. Maak bijvoorbeeld kleine schepjes op een bord en garneer met de sla en eventueel extra mango. Je kunt de rivierkreeftjes salade ook in een glaasje serveren.

Heeft het gesmaakt?
60 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!