Riverkreeft met mango chutney
Een makkelijk maar heerlijk voorgerecht om je familie en vrienden mee te verrassen!
Ingredienten
200 gram surimi
100 gram rivierkreeftenvlees
100 gram crème fraiche
1 eetlepel mayonaise
1 groene zurige appel (bijv. Granny Smith)
sap van ½ citroen
4 stengels bieslook
peper en zout
½ komkommer
handje rucola
100 gram rivierkreeftenvlees
100 gram crème fraiche
1 eetlepel mayonaise
1 groene zurige appel (bijv. Granny Smith)
sap van ½ citroen
4 stengels bieslook
peper en zout
½ komkommer
handje rucola
2 mango's
½ theelepel fijn zout
½ rode peper
40 gram (0,4 dl) azijn
1 knoflookteen
Mespuntje kerrie
100 gram kristalsuiker
½ theelepel verse gemberrasp
½ theelepel fijn zout
½ rode peper
40 gram (0,4 dl) azijn
1 knoflookteen
Mespuntje kerrie
100 gram kristalsuiker
½ theelepel verse gemberrasp
Bereiding
Bereiding mango chutney: snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk. Vermeng alle ingredienten (behalve de mango) in een klein pannetje. Laat het geheel op laag vuur een beetje indikken. De kristalsuiker maakt het mengsel licht siroopachtig.
Snijd de mango in zo fijn mogelijke blokjes. Zodra je mengsel dik genoeg is (dit duurt tussen de 5 en 10 minuten, afhankelijk van de grootte van je warmtebron) haal je deze van het vuur en voeg de mangoblokjes toe. Terwijl je de surimi salade gaat bereiden kan de chutney afkoelen.




Bereiding salade: snijd de surimi en rivierkreeftenvlees zo fijn mogelijk. Voeg de mayonaise, crème fraiche en citroensap toe. Schil de appel en snijd deze in zo fijn mogelijke blokjes. Snijd de bieslookstengels fijn (knippen kan ook als je dit makkelijker vind) en meng alles samen. Breng op smaak met peper en zout. Presentatie op het bord kun je eindeloos mee variëren. Voor extra kleur heb ik extra bieslook en kleine komkommerblokjes gebruikt.