Ga naar de inhoud
Riverkreeftjes voorgerecht met mangochutney

Riverkreeftjes voorgerecht met mangochutney

Een makkelijk maar heerlijk voorgerecht met rivierkreeftjes, surimi en mango om je familie en vrienden mee te verrassen!

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr surimi
  • 100 gr rivierkreeftjes
  • 100 gr crème fraîche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 groene zurige appel ( bijv. Granny Smith )
  • 0.5 citroen
  • 4 sprietjes bieslook
  • snuf peper en zout
  • 0.5 komkommer
  • 2 mango’s
  • 1 handje rucola melange
  • 0.5 theelepel zout
  • 0.5 rode peper
  • 40 ml azijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 mespuntje kerrie
  • 100 gr kristalsuiker
  • 0.5 theelepel verse gemberrasp

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereiding mango chutney: snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk. Vermeng alle ingredienten (behalve de mango) in een klein pannetje. Laat het geheel op laag vuur een beetje indikken. De kristalsuiker maakt het mengsel licht siroopachtig.


  2. Snijd de mango in zo fijn mogelijke blokjes. Zodra je mengsel dik genoeg is (dit duurt tussen de 5 en 10 minuten, afhankelijk van de grootte van je warmtebron) haal je deze van het vuur en voeg de mangoblokjes toe. Terwijl je de surimi salade gaat bereiden kan de chutney afkoelen.


    rivierkreeftjes_voorgerecht rivierkreeftjes_voorgerecht rivierkreeftjes_voorgerecht
  3. Bereiding salade: snijd de surimi en rivierkreeftenvlees zo fijn mogelijk. Voeg de mayonaise, crème fraiche en citroensap toe. Schil de appel en snijd deze in zo fijn mogelijke blokjes. Snijd de bieslookstengels fijn (knippen kan ook als je dit makkelijker vindt) en meng alles samen.


  4. Breng op smaak met peper en zout. Presentatie op het bord kun je eindeloos mee variëren. Maak bijvoorbeeld kleine schepjes op een bord en garneer met de sla en eventueel extra mango. Je kunt de rivierkreeftjes salade ook in een glaasje serveren.