Rode bessen mini taartje

Kleine tartelettes met rode bessen en een krokante laag crumble met amandel

Ingredienten
150 gr bloem
75 gr boter + om in te vetten
75 gr suiker
40 gr amandelschaafsel
100 gr rode bessen
 
Matrialen
4 tartelette vormpjes
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Roer de suiker en bloem door elkaar en voeg de boter toe en snij deze met twee messen door het meel. Ga daarna met je vingertoppen door de kom totdat er allemaal kruimels ontstaan. Schep het amandelschaafsel er door.
 
rode_bessen_mini_taart
rode_bessen_mini_taart
rode_bessen_mini_taart
rode_bessen_mini_taart
Vet de tartelette vormpjes in met een beetje boter. Gebruik 2/3 van het kruimeldeeg als bodem en bekleed de taartvormpjes hiermee. Zet ze samen met de rest van het kruimeldeeg een half uurtje in de koelkast. Rits de rode bessen van de takjes en verdeel ze over de bodems. Kruimel de rest van van het deeg er over en zet ongeveer 25 min in de oven. Bestrooi eventueel met een beetje poedersuiker. 

 

 
82 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.