Ga naar de inhoud
Bieten quiche

Bieten quiche

De combinatie van rode bieten met geitenkaas en noten is heerlijk in deze hartige taart

30 M + 45 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 5 plakjes hartige taartdeeg
  • 75 gr geitenkaas
  • 400 gr rode bieten ( voorgekookt )
  • snuf tijm

  • snuf peper en zout
  • 200 ml kookroom
  • 3 eieren
  • 40 gr walnoten
  • 1 eetlepel paneermeel
  • boter + om in te vetten
  • peterselie om te garneren

Benodigdheden

  • Quichevorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Vet de vorm in met een beetje boter. Bekleed de vorm met de plakken deeg en druk ze goed aan elkaar vast. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Bestrooi de bodem met paneermeel.


  2. Klop de eieren los met de kookroom, tijm, peper en zout met een garde of mixer. Verdeel dit mengsel over de bodem van de quiche.


  3. Snijd de bieten in dikke plakken (2 cm) en verdeel in het eiermengsel. Kruimel de geitenkaas en walnoten er over. Bak de quiche ca. 45 minuten in de oven tot hij gaar is. Garneer voor het serveren eventueel met wat peterselie. Lekker met een frisse salade er naast.