Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rode bieten quiche

De combinatie van rode biet met geitenkaas en noten is heerlijk in deze hartige taart

Ingredienten
5 tot 6 plakjes hartige taart deeg (vriezer)
175 gr geitenkaas
500 gr rode bieten, voorgekookt
snuf tijm
250 gr slagroom of kookroom
3 eieren
80 gr noten (bv walnoten, hazelnoten en/of pecannoten)
boter om in te vetten
 
Materialen
Quiche of springvorm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Vet de vorm in met een beetje boter. Bekleed de vorm met de plakken deeg en druk ze goed aan elkaar vast. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Snijd de bieten in plakken en verdeel over de vorm. Bestrooi met een beetje tijm.
 
bieten quiche 01
bieten quiche 01
bieten quiche 01
bieten quiche 01
Hak de noten grof. Kruimel de geitenkaas er over samen met de noten. Klop de eieren, room met peper en zout door elkaar in een kommetje en giet over de vulling van de quiche en bestrooi eventueel met wat extra tijm. Bak de quiche in ca 45 minuten gaar. Lekker met een frisse salade.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×