Sambal goreng telor met boontjes

Indonesisch gerecht van gekookte eieren in een licht pittige saus met sperziebonen

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de eieren hard in ca 8 minuten. Kook de boontjes in een pan met water, ook ongeveer 8 minuten beetgaar. Verhit een beetje zonnebloemolie in een pan en fruit de ui aan. Voeg de gember toe en de knoflook. Voeg de sambal (naar smaak), laos, suiker en tomatenpuree toe en roer goed door en laat een paar minuutjes aanbakken. Pel de eieren en voeg deze toe aan de pan.

  2. Roer dan ook de tomatenblokjes en de kokosmelk er door en een klein scheutje water. Laat 10 minuten pruttelen en voeg dan ook de boontjes toe en warm even mee. Proef of de sambal goreng telor goed op smaak is en voeg eventueel nog wat sambal, suiker, peper of zout toe of kokosmelk om hem zachter te maken. Lekker met wat rijst.

Heeft het gesmaakt?
504 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!