Ga naar de inhoud
Sambal goreng telor met boontjes

Sambal goreng telor met boontjes

Indonesisch gerecht van gekookte eieren in een licht pittige saus met sperziebonen

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 5 eieren
  • 2 sjalotjes gesnipperd of 1 ui
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 cm verse gember, geraspt
  • 1 theelepel sambal
  • 1 snuf laos ( of gebruik een stukje verse laos )
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 ml tomatenblokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • scheutje water
  • 300 gr boontjes
  • 1 theelepel suiker
  • zonnebloemolie om in te bakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de eieren hard in ca 8 minuten. Kook de boontjes in een pan met water, ook ongeveer 8 minuten beetgaar. Verhit een beetje zonnebloemolie in een pan en fruit de ui aan. Voeg de gember toe en de knoflook. Voeg de sambal (naar smaak), laos, suiker en tomatenpuree toe en roer goed door en laat een paar minuutjes aanbakken. Pel de eieren en voeg deze toe aan de pan.


  2. Roer dan ook de tomatenblokjes en de kokosmelk er door en een klein scheutje water. Laat 10 minuten pruttelen en voeg dan ook de boontjes toe en warm even mee. Proef of de sambal goreng telor goed op smaak is en voeg eventueel nog wat sambal, suiker, peper of zout toe of kokosmelk om hem zachter te maken. Lekker met wat rijst.