Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Sashimi salade met wasabi dressing

Lekkere frisse salade met rauwe vis, komkommer en een pittige wasabi dressing

Ingrediënten
Dressing:

Bereiding

 Doe de sesamzaadjes op een bordje en druk de tonijn hierin zodat er een klein laagje omheen komt. Je kunt de tonijn zo in dunne plakjes snijden of nog kort (30 seconden aan elke zijde) bakken in een droge koekenpan op hoog vuur.

 Snijd de komkommer in linten en de mango en avocado in blokjes en de bosui in ringetjes.

 Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Meng de sla met de blokjes mango, linten komkommer en avocado. Verdeel dit over borden of kommen. Leg hier de plakjes tonijn op. Druppel hier wat limoen over. Besprenkel de sashimi salade met de wasabi dressing en bestrooi met bosui. Serveer direct. Wil je de salade iets vullender maken als hoofdgerecht, serveer er dan wat rijst bij.

 Tip: vervang de tonijn ook eens met rauwe zalm.

Sashimi salade met wasabi dressing

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×