Sashimi salade met wasabi dressing
Lekkere frisse salade met rauwe vis, komkommer en een pittige wasabi dressing
20 M
Ingrediënten
Voor personen
-
75 gr sla
-
200 gr verse tonijn moot
-
1 avocado
-
0.5 komkommer
-
sesamzaadjes ( wit en zwart )
-
1 limoen
-
175 gr mango
-
1 bosui
Dressing:
-
0.5 theelepel wasabi pasta
-
2 eetlepels Griekse yoghurt
-
1 eetlepel limoensap
-
1 eetlepel azijn
-
1 eetlepel sesamolie
-
0.5 eetlepel honing
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Doe de sesamzaadjes op een bordje en druk de tonijn hierin zodat er een klein laagje omheen komt. Je kunt de tonijn zo in dunne plakjes snijden of nog kort (30 seconden aan elke zijde) bakken in een droge koekenpan op hoog vuur.
-
Snijd de komkommer in linten en de mango en avocado in blokjes en de bosui in ringetjes.
-
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Meng de sla met de blokjes mango, linten komkommer en avocado. Verdeel dit over borden of kommen. Leg hier de plakjes tonijn op. Druppel hier wat limoen over. Besprenkel de sashimi salade met de wasabi dressing en bestrooi met bosui. Serveer direct. Wil je de salade iets vullender maken als hoofdgerecht, serveer er dan wat rijst bij.
-
Tip: vervang de tonijn ook eens met rauwe zalm.
Heeft het gesmaakt?
30 stemmen
Ook lekker