Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Ijstaart met nogatine

Makkelijke ijstaart met meringue schuimpjes en nougatine op een krokante bodem van stroopwafels
Ingrediënten
250 gr meringue schuimpjes
2 eetlepels suiker
500 ml slagroom
2 zakjes klopfix slagroom vesteviger
30 gr nougatine nootjes
1 theelepel oploskoffie (optioneel)
200 gr stroopwafels
25 gr boter
50 gr chocolade
 
Materialen
Springvorm van ca 20 - 22 cm doorsnede
 
Bereiding
Sla of hak de stroopwafels in grove stukken. Smelt de boter en schep deze door de stukjes stroopwafels. Verdeel de massa over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van de lepel. Klop de slagroom met de klopklop en suiker net niet stijf (bewaar eventueel een beetje voor de garnering). Verbrokkel de schuimpjes en meng samen met de nougatine nootjes en oploskoffie door de slagroom. Giet het mengsel over de stroopwafel-bodem en strijk de bovenkant glad. Rasp de chocolade en verdeel deze over de bovenkant van de taart. Maak er eventueel slagroom toefjes op of versier de taart naar eigen idee. Zet de taart minimaal 5 uur in de vriezer. Haal hem een paar minuten voor het serveren uit de vriezer en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×