Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Schuim ijstaart

Makkelijke ijstaart met meringue schuimpjes en nougatine op een krokante bodem van stroopwafels
Ingrediënten
250 gr meringue schuimpjes
2 eetl suiker
500 ml slagroom
2 zakjes klopklop
30 gr nougatine nootjes
1 theel oploskoffie (optioneel)
200 gr stroopwafels
25 gr boter
50 gr chocolade
 
Materialen
Springvorm van ca 20 - 22 cm doorsnede
 
Bereiding
Sla of hak de stroopwafels in grove stukken. Smelt de boter en schep deze door de stukjes stroopwafels. Verdeel de massa over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van de lepel. Klop de slagroom met de klopklop en suiker net niet stijf (bewaar eventueel een beetje voor de garnering). Verbrokkel de schuimpjes en meng samen met de nougatine nootjes en oploskoffie door de slagroom. Giet het mengsel over de stroopwafel-bodem en strijk de bovenkant glad. Rasp de chocolade en verdeel deze over de bovenkant van de taart. Maak er eventueel slagroom toefjes op of versier de taart naar eigen idee. Zet de taart minimaal 5 uur in de vriezer. Haal hem een paar minuten voor het serveren uit de vriezer en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm.
Beoordeling (190 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes