Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Sla wraps met vega balletjes en satésaus

Een lichte maaltijd met een Oosterse twist van zelfgemaakte pindasaus.

Ingrediënten
  • 1 klein kropje sla of mini romaine
  • 1 gr bakje vegaballetjes a 225
  • 100 gr taugé
  • 150 gr rijst
  • Verse koriander om te garneren
  • 1 eetlepels Pinda’s om te garneren
Pindasaus
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels donkere sojasaus (bv kikkoman)
  • ½ theel sambal oelek (of meer)
  • 100 ml melk (soja)
  • 3 a 4 eetlepels pindakaas

Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Verwarm de melk en de basterdsuiker in een pannetje en roer zachtjes door totdat de suiker opgelost is. Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe totdat deze helemaal is opgenomen in de saus. Schenk de sojasaus er bij en roer door. Voeg de sambal toe, doe dit met kleine beetjes zodat je tussendoor kan proeven hoe pittig de saus is. Laat de saus een paar minuten indikken.

Mocht de saus te dik worden kun je wat melk toevoegen. Bak ook de vega balletjes in een koekenpan bruin. Snijd de blaadjes sla los en maak ze schoon. Schep wat van de rijst op de slablaadjes. Verdeel hier wat taugé over en leg de balletjes er op. Schep de pindasaus er over en bestrooi met wat gehakte koriander en pinda’s.

Ook lekker met komkommer.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×