Sla wraps met vega balletjes en satésaus

Een lichte maaltijd met een Oosterse twist van zelfgemaakte pindasaus.

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 2 personen

Pindasaus

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Verwarm de melk en de basterdsuiker in een pannetje en roer zachtjes door totdat de suiker opgelost is. Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe totdat deze helemaal is opgenomen in de saus. Schenk de sojasaus er bij en roer door. Voeg de sambal toe, doe dit met kleine beetjes zodat je tussendoor kan proeven hoe pittig de saus is. Laat de saus een paar minuten indikken.

  2. Mocht de saus te dik worden kun je wat melk toevoegen. Bak ook de vega balletjes in een koekenpan bruin. Snijd de blaadjes sla los en maak ze schoon. Schep wat van de rijst op de slablaadjes. Verdeel hier wat taugé over en leg de balletjes er op. Schep de pindasaus er over en bestrooi met wat gehakte koriander en pinda’s.

  3. Ook lekker met komkommer.

Heeft het gesmaakt?
21 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!