Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Snelle gazpacho met gegrilde paprika

Met warm weer zet je snel en makkelijk deze koude tomatensoep op tafel met gegrilde paprika en komkommer
Ingredienten
2 teentjes knoflook 4 gegrilde paprika's uit pot 600 gr tomatenblokjes uit blik bosje basilicum 1 rode ui ½ komkommer peper en zout snufje chilipeper (of cayennepoeder voor een mildere variant)
Bereiding
Doe de tomatenblokjes en de paprika's in een keukenmachine en maal fijn. Voeg de knoflook, chilipeper, peper en zout toe en maal er door heen. Maal daarna ook de rode ui en de basilicum er (zo grof als je zelf wil) er door heen. Verdeel de koude soep over 4 glazen.

gazpacho 01
gazpacho 01
gazpacho 01
gazpacho 01
 


Snijd de komkommer in kleine blokjes en garneer de soep samen met wat verse basilicumblaadjes en/of wat rode ui hiermee. De soep is het lekkerst als hem nog een uurtje goed koud laat worden in de koelkast. Bekijk hier de klassieke gazpacho 
    

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×