Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Snelle gazpacho met gegrilde paprika

Met warm weer zet je snel en makkelijk deze koude tomatensoep op tafel met gegrilde paprika en komkommer

Ingredienten
2 teentjes knoflook
4 gegrilde paprika's uit pot
600 gr tomatenblokjes uit blik
bosje basilicum
1 rode ui
½ komkommer
peper en zout
snufje chilipeper (of cayennepoeder voor een mildere variant)
 
Bereiding
Doe de tomatenblokjes en de paprika's in een keukenmachine en maal fijn. Voeg de knoflook, chilipeper, peper en zout toe en maal er door heen. Maal daarna ook de rode ui en de basilicum er (zo grof als je zelf wil) er door heen. Verdeel de koude soep over 4 glazen.
 
gazpacho 01
gazpacho 01
gazpacho 01
gazpacho 01

 
 
Snijd de komkommer in kleine blokjes en garneer de soep samen met wat verse basilicumblaadjes en/of wat rode ui hiermee. De soep is het lekkerst als hem nog een uurtje goed koud laat worden in de koelkast.
 

Beoordeling (82 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel