Snelle cinnamon rolls met pecan

Deze super snelle croissantrolletjes met een vulling van kaneel en pecannoten staan in een handomdraai op de ontbijttafel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Hak de pecannoten fijn. Meng ze met de bruine suiker en kaneel.

Smelt de boter en voeg toe aan het pecanmengsel.

Rol het croissantdeeg uit en druk alle naadjes goed vast. Besmeer de lap deeg met het bruine mengsel. Houd een centimeter van de randen vrij.

Rol het deeg aan de korte zijde op. Snijd met een scherp mes plakjes van de deegrol. Leg deze op een bakplaat.

Klop het ei los en bestrijk de rolletjes hiermee.

Bak de kaneelbroodjes in ca. 12 minuten gaar en mooi bruin.

Meng ondertussen de poedersuiker met een paar druppels water tot een glazuur. Druip deze over de kaneelbroodjes zodra deze uit de oven komen.

Bewaar de kaneelbroodjes in een afgesloten trommel en verwarm ze eventueel een paar minuten in de oven om ze weer warm en knapperig(er) te maken.

44 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!