Snelle cinnamon rolls met pecan

Deze super snelle croissantrolletjes met een vulling van kaneel en pecannoten staan in een handomdraai op de ontbijttafel

Ontbijt recept 20 min + 12 min oventijd

ingrediënten

voor 8 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Hak de pecannoten fijn. Meng ze met de bruine suiker en kaneel.

  3. Smelt de boter en voeg toe aan het pecanmengsel.

  4. Rol het croissantdeeg uit en druk alle naadjes goed vast. Besmeer de lap deeg met het bruine mengsel. Houd een centimeter van de randen vrij.

  5. Rol het deeg aan de korte zijde op. Snijd met een scherp mes plakjes van de deegrol. Leg deze op een bakplaat.

  6. Klop het ei los en bestrijk de rolletjes hiermee.

  7. Bak de kaneelbroodjes in ca. 12 minuten gaar en mooi bruin.

  8. Meng ondertussen de poedersuiker met een paar druppels water tot een glazuur. Druip deze over de kaneelbroodjes zodra deze uit de oven komen.

  9. Bewaar de kaneelbroodjes in een afgesloten trommel en verwarm ze eventueel een paar minuten in de oven om ze weer warm en knapperig(er) te maken.

Heeft het gesmaakt?
68 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!