Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Snelle kaneelbroodjes met pecan

Deze super snelle croissantrolletjes met een vulling van kaneel en pecannoten staan in een handomdraai op de ontbijttafel

Ingrediënten
  • 1 blik croissantdeeg
  • 50 gr pecannoten
  • 30 gr bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • snuf kaneel
  • 30 gr boter
  • 3 eetlepels poedersuiker

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Hak de pecannoten fijn. Meng ze met de bruine suiker en kaneel. Smelt de boter en voeg toe aan het pecanmengsel. Rol het croissantdeeg uit en druk alle naadjes goed vast. Besmeer de lap deeg met het bruine mengsel. Houd een centimeter van de randen vrij. Rol het deeg aan de korte zijde op. Snijd met een scherp mes plakjes van de deegrol. Leg deze op een bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de rolletjes hiermee.

Bak de kaneelbroodjes in ca. 12 minuten gaar en mooi bruin. Meng ondertussen de poedersuiker met een paar druppels water tot een glazuur. Druip deze over de kaneelbroodjes zodra deze uit de oven komen.

Bewaar de kaneelbroodjes in een afgesloten trommel en verwarm ze eventueel een paar minuten in de oven om ze weer warm en knapperig(er) te maken.

snelle kaneel pecan broodjes www.leukerecepten.nl

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×