Kerstboom breekbrood

Met pesto en mozzarella gevulde broodjes in de vorm van een kerstboom, een heerlijk recept voor bij het kerstontbijt

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: broodjes
Vulling:
Benodigdheden:

Bereiding

 Meng het water met de gist. Doe de bloem in een grote kom en meng een snuf zout hierdoor. Voeg het water met gist toe en roer goed door elkaar. Kneed het daarna 10 minuutjes met een mixer met deeghaken of met je handen goed door elkaar tot een soepel deeg. Voeg eventueel nog een beetje extra bloem toe als het deeg erg plakt.

 Maak er een bal van leg deze in de kom die aan de binnenkant bestoven is met bloem. Dek de kom af met een iets vochtige theedoek en zet op een warme plek (bijvoorbeeld bij de verwarming of in de oven op 30 graden). Laat het deeg ca 45 minuten rijzen.

 Haal het deeg uit de kom en kneed nogmaals goed door. Draai 11 balletjes van het deeg. Rol of druk deze plat en leg een paar stukjes mozzarella en een theelepel pesto in het midden. Vouw heel goed dicht en rol weer tot een balletje. Herhaal met de rest.

 Leg de gevulde balletjes deeg in de vorm van een boom op een bakplaat met bakpapier. Houd een beetje ruimte tussen de balletjes. Dek ze af met de vochtige theedoek en laat nogmaals 30 minuten rijzen. Verwarm de oven op 220 graden.

 Klop het ei los met 1 eetlepel pesto en bestrijk de balletjes aan de bovenzijde. Bak de kerstboom van deegballetjes 20 tot 25 minuten in de oven tot het deeg mooi gerezen en goudbruin is. Serveer ze direct als ze nog een beetje warm zijn. Garneer eventueel met wat basilicum.

 Tip: je kunt dit brood van te voren maken, goed afdekken en weer even opwarmen in de oven. Houd er rekening mee dat het dan wel iets minder luchtig is.

 Je kunt ook een pak kant en klaar brooddeeg gebruiken voor een snelle versie.

9 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.