
Spaghetti met coquilles
Pasta in roomsaus met knoflook en erwtjes met gebakken coquilles (sint jakobsschelpen). Een ideaal recept om te serveren tijdens een etentje of met Kerst.
25 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
150 gr spaghetti
-
200 ml slagroom
-
1 ui
-
2 tenen knoflook
-
1 eetlepel citroensap
-
8 coquilles
-
200 gr erwtjes
-
peper en zout
-
boter om te bakken
-
verse peterselie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de pasta gaar.
-
Hak ondertussen de ui en knoflook fijn. Bak deze in een pan met een klein klontje boter.
-
Doe de erwtjes erbij en roerbak kort mee. Voeg de slagroom toe en roer goed door. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
-
Giet de pasta af en roer door het roommengsel.
-
Dep de coquilles droog en besprenkel ze met citroensap en bestrooi met peper en zout. Verhit in een andere koekenpan een eetlepel boter en bak hierin de coquilles 2 minuutjes aan beide kanten. Bak ze niet te lang anders worden ze taai.
-
Serveer de romige pasta op een bord met de coquilles en bestrooi met wat verse peterselie.
-
Tip: vervang de erwtjes ook eens door spinazie of zeekraal
Heeft het gesmaakt?
67 stemmen
Ook lekker