Ga naar de inhoud
Spaghetti met coquilles

Spaghetti met coquilles

Pasta in roomsaus met knoflook en erwtjes met gebakken coquilles (sint jakobsschelpen). Een ideaal recept om te serveren tijdens een etentje of met Kerst.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr spaghetti
  • 200 ml slagroom
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 8 coquilles
  • 200 gr erwtjes
  • peper en zout
  • boter om te bakken
  • verse peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar.


  2. Hak ondertussen de ui en knoflook fijn. Bak deze in een pan met een klein klontje boter.


  3. Doe de erwtjes erbij en roerbak kort mee. Voeg de slagroom toe en roer goed door. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.


  4. Giet de pasta af en roer door het roommengsel.


    Pasta met coquilles Pasta met coquilles Pasta met coquilles
  5. Dep de coquilles droog en besprenkel ze met citroensap en bestrooi met peper en zout. Verhit in een andere koekenpan een eetlepel boter en bak hierin de coquilles 2 minuutjes aan beide kanten. Bak ze niet te lang anders worden ze taai.


  6. Serveer de romige pasta op een bord met de coquilles en bestrooi met wat verse peterselie.


  7. Tip: vervang de erwtjes ook eens door spinazie of zeekraal