Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spaghetti met coquilles

Pasta in roomsaus met knoflook en erwtjes met gebakken coquilles (sint jakobsschelpen), een ideaal recept om te serveren tijdens een etentje of kerst

Ingrediënten

Bereiding

 Kook de pasta gaar. Hak de ui en knoflook fijn. Bak deze in een pan met een klein klontje boter. Doe de erwtjes erbij en roerbak kort mee. Voeg de slagroom toe en roer goed door. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en roer door het roommengsel.

 Dep de coquilles droog en besprenkel ze met citroensap en bestrooi met peper en zout. Verhit in een andere koekenpan een eetlepel boter en bak hierin de coquilles 2 minuutjes aan beide kanten. Bak ze niet te lang anders worden ze taai.

 Serveer de romige pasta op een bord met de coquilles en bestrooi met wat verse peterselie.

 Tip: vervang de erwtjes ook eens door spinazie of zeekraal

Pasta met coquilles

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99