Spaghetti met coquilles

Pasta in roomsaus met knoflook en erwtjes met gebakken coquilles (sint jakobsschelpen). Een ideaal recept om te serveren tijdens een etentje of met Kerst.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Kook de pasta gaar.

Hak ondertussen de ui en knoflook fijn. Bak deze in een pan met een klein klontje boter.

Doe de erwtjes erbij en roerbak kort mee. Voeg de slagroom toe en roer goed door. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af en roer door het roommengsel.

Dep de coquilles droog en besprenkel ze met citroensap en bestrooi met peper en zout. Verhit in een andere koekenpan een eetlepel boter en bak hierin de coquilles 2 minuutjes aan beide kanten. Bak ze niet te lang anders worden ze taai.

Serveer de romige pasta op een bord met de coquilles en bestrooi met wat verse peterselie.

Tip: vervang de erwtjes ook eens door spinazie of zeekraal

43 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!