Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Spaghetti met gehaktballetjes

Klassiek pastarecept met zelfgemaakte gehaktballetjes en een heerlijke tomatensaus

Ingredienten
500 gr (runder)gehakt
1 ei
20 gr paneermeel
peper en zout
1 sjalotje, fijngehakt
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 portie verse tomatensaus (of uit pot, 500 ml)
400 gr spaghetti
 
Bereiding
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, sjalotje en kruiden. Draai er kleine balletjes van. Verhit een koekenpan en bak de balletjes rondom mooi bruin en gaar van binnen in ca 8 minuten.
 
spaghetti gehaktballetjes 01
spaghetti gehaktballetjes 01
spaghetti gehaktballetjes 01
spaghetti gehaktballetjes 01
Kook ondertussen ook de spaghetti gaar. Voeg de tomatensaus toe aan de gehaktballetjes en laat kort meepruttelen. Giet de spaghetti af en serveer met de gehakballetjes met tomatensaus.
 
Beoordeling (167 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel