Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spaghetti met gehaktballetjes

Klassiek pastarecept met zelfgemaakte gehaktballetjes en een heerlijke tomatensaus

Ingredienten
500 gr (runder)gehakt
1 ei
20 gr paneermeel
peper en zout
1 sjalotje, fijngehakt
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 portie verse tomatensaus (of uit pot, 500 ml)
400 gr spaghetti
 
Bereiding
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, sjalotje en kruiden. Draai er kleine balletjes van. Verhit een koekenpan en bak de balletjes rondom mooi bruin en gaar van binnen in ca 8 minuten.
 
spaghetti gehaktballetjes 01
spaghetti gehaktballetjes 01
spaghetti gehaktballetjes 01
spaghetti gehaktballetjes 01
Kook ondertussen ook de spaghetti gaar. Voeg de tomatensaus toe aan de gehaktballetjes en laat kort meepruttelen. Giet de spaghetti af en serveer met de gehakballetjes met tomatensaus.
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×