
Spaghetti met gehaktballetjes
Klassieke pasta van spaghetti met zelfgemaakte gehaktballetjes in een tomatensaus, hier smult iedereen van!
40 M
Ingrediƫnten: Spaghetti gehaktballetjes
Voor personen
-
300 gr spaghetti ( of andere pasta )
-
500 gr half om half gehakt
-
1 ei
-
2 eetlepels paneermeel
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
peper en zout
-
verse basilicum
-
Parmezaanse kaas om te garneren
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Spaghetti gehaktballetjes
-
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, peper, zout en Italiaanse kruiden. Draai balletjes van het gehakt. Kook de spaghetti gaar.
-
Verhit een beetje boter in een pan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin op hoog vuur. Zet daarna het vuur lager en bak ze nog ca. 10 minuutjes gaar. Haal ze uit de pan en bereid de pastasaus of doe hier de kant en klare pastasaus in. Verwarm deze en doe hier de gehaktballetjes weer in. Schep alles goed door elkaar en verwarm nog een paar minuutjes door.
-
Voeg dan de spaghetti toe en meng door elkaar. Serveer de pasta met gehaktballetjes in tomatensaus op een bord en garneer met parmezaanse kaas en basilicum.
Heeft het gesmaakt?
247 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 650
- vet 25 gr
- verzadigd vet 9 gr
- koolhydraten 70 gr
- w.v. suikers 10 gr
- vezels 4 gr
- eiwit 30 gr
- zout 2.5 gr
Ook lekker