Ga naar de inhoud
Spaghetti met gehaktballetjes

Spaghetti met gehaktballetjes

Klassieke pasta van spaghetti met zelfgemaakte gehaktballetjes in een tomatensaus, hier smult iedereen van!

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr spaghetti ( of andere pasta )
  • 500 ml pastasaus uit pot ( of 1 portie verse pastasaus )
  • 500 gr half om half gehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas om te garneren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, peper, zout en Italiaanse kruiden. Draai balletjes van het gehakt. Kook de spaghetti gaar.


    Spaghetti met gehaktballetjes Spaghetti met gehaktballetjes Spaghetti met gehaktballetjes
  2. Verhit een beetje boter in een pan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin op hoog vuur. Zet daarna het vuur lager en bak ze nog ca. 10 minuutjes gaar. Haal ze uit de pan en bereid de pastasaus of doe hier de kant en klare pastasaus in. Verwarm deze en doe hier de gehaktballetjes weer in. Schep alles goed door elkaar en verwarm nog een paar minuutjes door.


  3. Voeg dan de spaghetti toe en meng door elkaar. Serveer de pasta met gehaktballetjes in tomatensaus op een bord en garneer met parmezaanse kaas en basilicum.