Ga naar de inhoud
Sinterklaas croissantrolletjes met speculoos

Sinterklaas croissantrolletjes met speculoos

Deze lekkere variant op kaneelrolletjes met een vulling van Speculoos en kruidnoten is leuk om met Sinterklaas te serveren en supermakkelijk om te maken. 

15 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor rolletjes

  • 1 blik croissantdeeg ( 250 gr )
  • 6 eetlepels speculoos pasta
  • 1 handje kruidnoten

Topping:

  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 2 theelepels speculoos pasta
  • Strooigoed

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Druk de schuine lijnen van ‘2 croissants’ aan elkaar zodat je een rechthoek deeg krijgt.


  3. Besmeer deze met Speculoos pasta.


  4. Hak de kruidnoten fijn en kruimel over de Speculoos pasta.


  5. Snijd het besmeerde deeg in 3 lange repen en rol deze op tot rolletjes.


  6. Zet de rolletjes in een ingevette of bekleedde ovenschaal of bakvorm. Herhaal dit ook met de rest van het deeg.


  7. Zet dan de croissantrolletjes ca. 20 minuten in de oven.


  8. Roer ondertussen de poedersuiker met een paar druppels water en de Speculoos pasta tot een romig glazuur.


  9. Haal de speculaas rolletjes uit de oven en druppel het glazuur eroverheen.


  10. Garneer de rolletjes met wat extra kruidnoten en/of strooigoed


  11. Tip: de kruidnoten kun je ook vervangen door speculaas.