
Sinterklaas croissantrolletjes met speculoos
Deze lekkere variant op kaneelrolletjes met een vulling van Speculoos en kruidnoten is leuk om met Sinterklaas te serveren en supermakkelijk om te maken.
15 M + 20 M oventijd
Ingrediënten
Voor rolletjes
-
1 blik croissantdeeg ( 250 gr )
-
6 eetlepels speculoos pasta
-
1 handje kruidnoten
Topping:
-
3 eetlepels poedersuiker
-
2 theelepels speculoos pasta
-
Strooigoed
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Druk de schuine lijnen van ‘2 croissants’ aan elkaar zodat je een rechthoek deeg krijgt.
-
Besmeer deze met Speculoos pasta.
-
Hak de kruidnoten fijn en kruimel over de Speculoos pasta.
-
Snijd het besmeerde deeg in 3 lange repen en rol deze op tot rolletjes.
-
Zet de rolletjes in een ingevette of bekleedde ovenschaal of bakvorm. Herhaal dit ook met de rest van het deeg.
-
Zet dan de croissantrolletjes ca. 20 minuten in de oven.
-
Roer ondertussen de poedersuiker met een paar druppels water en de Speculoos pasta tot een romig glazuur.
-
Haal de speculaas rolletjes uit de oven en druppel het glazuur eroverheen.
-
Garneer de rolletjes met wat extra kruidnoten en/of strooigoed
-
Tip: de kruidnoten kun je ook vervangen door speculaas.
Heeft het gesmaakt?
6 stemmen
Ook lekker