Sinterklaas croissantrolletjes met speculoos

Deze lekkere variant op kaneelrolletjes met een vulling van Speculoos en kruidnoten is leuk om met Sinterklaas te serveren en supermakkelijk om te maken. 

Bakrecept 15 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 9 rolletjes

Topping:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Druk de schuine lijnen van ‘2 croissants’ aan elkaar zodat je een rechthoek deeg krijgt.

  3. Besmeer deze met Speculoos pasta.

  4. Hak de kruidnoten fijn en kruimel over de Speculoos pasta.

  5. Snijd het besmeerde deeg in 3 lange repen en rol deze op tot rolletjes.

  6. Zet de rolletjes in een ingevette of bekleedde ovenschaal of bakvorm. Herhaal dit ook met de rest van het deeg.

  7. Zet dan de croissantrolletjes ca. 20 minuten in de oven.

  8. Roer ondertussen de poedersuiker met een paar druppels water en de Speculoos pasta tot een romig glazuur.

  9. Haal de speculaas rolletjes uit de oven en druppel het glazuur eroverheen.

  10. Garneer de rolletjes met wat extra kruidnoten en/of strooigoed

  11. Tip: de kruidnoten kun je ook vervangen door speculaas.

Heeft het gesmaakt?
5 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!