Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spinaziestamppot met ei

Serveer deze vegetarische stamppot met spinazie en pijnboompitten met een gekookt eitje en je hebt een heerlijke winterse maaltijd

Ingrediënten
  • 400 gr verse spinazie
  • 600 gr kruimige aardappels (geschild)
  • 75 ml melk
  • peper en zout
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • Klontje boter
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 30 gr pijnboompitten (geroosterd)

Bereiding
Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in 15 a 20 minuten gaar. Kook ondertussen ook de eieren in een pan ca. 6 minuten en spoel ze daarna af met koud water. Snipper de ui en fruit deze aan in een wokpan met een beetje olie. Voeg de spinazie toe en laat wat slinken.

Giet de aardappels af en stamp fijn. Voeg de melk, klontje boter en een flinke snuf peper en zout toe. Voeg de gebakken ui en spinazie toe en schep door de puree. Schep ook de parmezaanse kaas er door. Serveer de spinaziestamppot met partjes gekookt ei en bestrooi met pijnboompitten.

spinazie-stamppot-met-ei_v

Paasrecepten

Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

×