Spinaziestamppot met ei

Serveer deze vegetarische stamppot met spinazie en pijnboompitten met een gekookt eitje en je hebt een heerlijke winterse maaltijd.

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil optioneel de aardappels. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in 15 à 20 minuten gaar.

  2. Kook ondertussen ook de eieren in een pan ca. 6 minuten en spoel ze daarna af met koud water.

  3. Rooster de pijnboompitten.

  4. Snipper de ui en fruit deze aan in een wokpan met een beetje olie. Voeg de spinazie toe en laat wat slinken.

  5. Giet de aardappels af en stamp fijn. Voeg de melk, klontje boter en een flinke snuf peper en zout toe. Voeg de gebakken ui en spinazie toe en schep door de puree. Schep ook de Parmezaanse kaas er doorheen.

  6. Pel de eitjes en serveer de spinaziestamppot met partjes gekookt ei en bestrooi met pijnboompitten en nog wat Parmezaanse kaas.

  7. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
528 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!