Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spinaziestamppot met ei

Serveer deze vegetarische stamppot met spinazie en pijnboompitten met een gekookt eitje en je hebt een heerlijke winterse maaltijd

Ingrediënten
  • 400 gr verse spinazie
  • 600 gr kruimige aardappels (geschild)
  • 75 ml melk
  • peper en zout
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • Klontje boter
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 30 gr pijnboompitten (geroosterd)

Bereiding
Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in 15 a 20 minuten gaar. Kook ondertussen ook de eieren in een pan ca. 6 minuten en spoel ze daarna af met koud water. Snipper de ui en fruit deze aan in een wokpan met een beetje olie. Voeg de spinazie toe en laat wat slinken.

Giet de aardappels af en stamp fijn. Voeg de melk, klontje boter en een flinke snuf peper en zout toe. Voeg de gebakken ui en spinazie toe en schep door de puree. Schep ook de parmezaanse kaas er door. Serveer de spinaziestamppot met partjes gekookt ei en bestrooi met pijnboompitten.

spinazie-stamppot-met-ei_v

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×