Wortelstamppot

Maak zelf deze heerlijke winterse stamppot van aardappels en wortel met een snufje kerrie.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigheden

Bereiding

Snijd de aardappels indien nodig in grove gelijke stukken en de wortels ook. Breng een pan water aan de kook met een snufje zout. Voeg de aardappels en wortels toe en kook ze ca. 15 minuten. Controleer of ze gaar zijn.

Giet de aardappels en wortels af en doe terug in de pan. Stamp ze fijn en voeg de melk, boter, kerrie, peper, zout en nootmuskaat toe. Je kunt de wortelstamppot heel fijn maken of grof laten, net wat je lekker vindt. Bak de vegaballetjes of het vlees en serveer bij de wortelstamppot. Garneer met wat peterselie.

88 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!