Ga naar de inhoud
Wortelstamppot

Wortelstamppot

Maak zelf deze heerlijke winterse stamppot van aardappels en wortel met een snufje kerrie.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr kruimige aardappels ( geschild )
  • 500 gr wortels ( geschrapt )
  • 100 ml melk
  • Klont boter
  • Snuf kerrie
  • snuf nootmuskaat
  • snuf peper en zout
  • Vegaballetjes of vlees voor er bij
  • peterselie om te garneren

Benodigheden

  • Stamper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de aardappels indien nodig in grove gelijke stukken en de wortels ook. Breng een pan water aan de kook met een snufje zout. Voeg de aardappels en wortels toe en kook ze ca. 15 minuten. Controleer of ze gaar zijn.


    Stamppot van wortel Stamppot van wortel Stamppot van wortel
  2. Giet de aardappels en wortels af en doe terug in de pan. Stamp ze fijn en voeg de melk, boter, kerrie, peper, zout en nootmuskaat toe. Je kunt de wortelstamppot heel fijn maken of grof laten, net wat je lekker vindt. Bak de vegaballetjes of het vlees en serveer bij de wortelstamppot. Garneer met wat peterselie.