Wortelstamppot

Maak zelf deze heerlijke winterse stamppot van aardappels en wortel met een snufje kerrie.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Benodigheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de aardappels indien nodig in grove gelijke stukken en de wortels ook. Breng een pan water aan de kook met een snufje zout. Voeg de aardappels en wortels toe en kook ze ca. 15 minuten. Controleer of ze gaar zijn.

  2. Giet de aardappels en wortels af en doe terug in de pan. Stamp ze fijn en voeg de melk, boter, kerrie, peper, zout en nootmuskaat toe. Je kunt de wortelstamppot heel fijn maken of grof laten, net wat je lekker vindt. Bak de vegaballetjes of het vlees en serveer bij de wortelstamppot. Garneer met wat peterselie.

Heeft het gesmaakt?
199 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!