Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Ster ravioli met truffel

Feestelijke vegetarische ravioli met ricotta truffel vulling en gebakken paddenstoelen

Ingrediënten
  • 300 gr durum pastameel
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gr paddenstoelen
  • 1 sjalotje
  • Olijfolie met truffelaroma
  • verse basilicum
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas
Vulling:
  • 125 gr ricotta
  • 2 eetlepels walnoten (fijngehakt)
  • 1 eetlepel truffel tappenade
Materialen

Bereiding
Doe het pastameel in de grote kom of pan en maak met je vingers een kuil in het midden. Doe daar alle eieren in. Voeg vanuit de rand steeds een beetje meel toe aan de eieren. Voeg tijdens het mengen ook de eetlepel olijfolie toe. Kneed alles goed door elkaar met de hand, zo’n 10 minuten. Hoe langer je kneed hoe elastischer en beter het deeg wordt. Vorm er een bal van en wikkel deze in folie. Laat deze een half uurtje rusten in de koelkast. Meng ondertussen de ingrediënten voor de vulling. Snipper het sjalotje en bak deze samen met de paddenstoelen in een pan.

raviolisterren_met_truffel_01.jpg
raviolisterren_met_truffel_02.jpg
raviolisterren_met_truffel_03.jpg
raviolisterren_met_truffel_06.jpg

Verdeel het deeg in 4 of 6 stukken en draai hier balletjes van. Neem er eentje en wikkel de rest weer in de folie anders drogen ze uit. Rol het balletje deeg iets uit met een deegroller of je handen. Zet de pastamachine op de grootste stand en haal het stuk deeg er door. herhaal dit en vouw hem een keer dubbel. Zet dan de stand steeds iets kleiner en haal de lap deeg er door. Haal het pastadeeg er verschillende keren door om het soepel te maken. Gebruik eventueel een beetje pastameel of bloem om plakken tegen te gaan en leg ze onder een iets vochtige theedoek of folie om uitdrogen tegen te gaan. (Mocht je geen pastamachine hebben dan kun je het deeg ook met een deegroller heel dun uitrollen. Dit vergt wel wat kracht.) Rol het deeg uit tot ongeveer 1 mm dik of dunner.

raviolisterren_met_truffel_04.jpg
raviolisterren_met_truffel_05.jpg
raviolisterren_met_truffel_07.jpg
raviolisterren_met_truffel_08.jpg

Neem 1 lap deeg en verdeel hier hoopjes van ongeveer 1 theelepel vulling op. Maak ze niet te groot. Leg hier een andere lap deeg op en druk met een raviolistamper de sterren er uit. Het deeg dat overblijf kun je weer opnieuw kneden en uitrollen. Leg de ravioli sterren op een plank of bord met een beetje bloem zodat ze niet gaan plakken. Breng een grote pan water aan de kook met een snuf zout. Kook de verse ravioli 2 minuten. Verwarm ondertussen ook de paddenstoelen op in de pan. Leg de ravioli sterren op een bord. Schep er wat paddenstoelen op. Druppel er wat truffelolie over en garneer met basilicum en parmezaanse kaas.

Tips:

Houd 2 personen als hoofdgerecht of voor 4 personen als voorgerecht aan. Ik haalde 16 sterren uit dit recept.

Bekijk ook mijn video voor het maken van pasta

Beoordeling (11 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette