Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Taco’s met krokante bloemkool

Deze zachte taco’s zijn gevuld met stukjes bloemkool in een krokant jasje, avocado en tomaatjes

Ingrediënten
  • 100 gr ijsberg sla
  • 8 mini tortilla wraps
  • 100 ml yoghurt
  • 1 avocado
  • 125 gr tomaatjes
  • Chili en/of knoflooksaus
Krokante bloemkool:
  • 400 gr bloemkool
  • 1 Bord panko
  • 100 gr bloem
  • peper en zout
  • Snuf knoflookpoeder
  • Snuf oregano
  • ½ theelepel cayennepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 150 ml melk

Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden of de Airfryer op 190 graden. Snijd de bloemkool in gelijke roosjes. Doe de bloem en melk in een kom en voeg het paprikapoeder, cayennepoeder, knoflookpoeder, oregano, peper en zout toe en meng goed door elkaar. Haal de bloemkoolroosjes door het kruidige beslag. Leg ze vervolgens op een bordje met panko en haal ze hier doorheen. Leg de roosjes op een bakplaat en bak 20 min in de oven of in het mandje van de Airfryer en bak hierin 15 minuten.

Doe de mini wraps in een ovenschaal zodat ze aan de bovenzijde open staan, zet ze een paar minuten in de oven zodat ze warm en iets krokant worden. Snijd de tomaatjes en avocado in stukjes. Vul de wraps met wat sla, tomaatjes, bloemkoolnuggets, avocado en garneer met wat chili en/of knoflooksaus.

wraps bloemkoolnuggets www.leukerecepten.nl

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×