Ga naar de inhoud
Tagliatelle met romige pesto

Tagliatelle met romige pesto

Supermakkelijk en snel receptje in 15 minuten van tagliatelle pasta in een romige pestosaus met courgette en tomaatjes.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr tagliatelle
  • 100 gr pesto
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 100 ml kookroom
  • 1 uitje
  • 1 teen knoflook
  • 1 courgette
  • verse basilicum ( ter garnering )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle in de ca. 10 minuten gaar.


  2. Snipper het uitje en knoflook en fruit deze aan in een pan.


  3. Voeg de courgette in blokjes toe en bak een paar minuutjes mee.


  4. Roer de pesto erdoor en vervolgens ook de room.


  5. Giet de pasta af en schep door de groenten en saus.


  6. Halveer de cherrytomaatjes en schep door de pasta en warm even mee.


  7. Garneer de tagliatelle met pesto met geroosterde pijnboompitten en verse basilicum.


  8. Tips: Voeg eventueel wat stukjes kip toe voor het bakken van de courgette. Lekker met een frisse salade.


  9. Vervang de kookroom door een lightversie voor minder kcal of ga voor een plantaardige variant voor een lactosevrij recept (check dan ook de pesto).