Tagliatelle met romige pesto

Supermakkelijk en snel receptje in 15 minuten van tagliatelle pasta in een romige pestosaus met courgette en tomaatjes.

Hoofdgerecht 15 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle in de ca. 10 minuten gaar.

  2. Snipper het uitje en knoflook en fruit deze aan in een pan.

  3. Voeg de courgette in blokjes toe en bak een paar minuutjes mee.

  4. Roer de pesto erdoor en vervolgens ook de room.

  5. Giet de pasta af en schep door de groenten en saus.

  6. Halveer de cherrytomaatjes en schep door de pasta en warm even mee.

  7. Garneer de tagliatelle met pesto met geroosterde pijnboompitten en verse basilicum.

  8. Tips: Voeg eventueel wat stukjes kip toe voor het bakken van de courgette. Lekker met een frisse salade.

  9. Vervang de kookroom door een lightversie voor minder kcal of ga voor een plantaardige variant voor een lactosevrij recept (check dan ook de pesto).

Heeft het gesmaakt?
87 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!