Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tortellini met paprikasaus

lekkere verse pasta met paprikasaus, pijnboompitjes en rucola.

 
Ingrediënten
1 pot geroosterde paprika’s a 465 gr.
1 teentje knoflook

50 gr. rucola

4 eetl Olijfolie

Pijnboompitjes (geroosterd)

500 gr. tortellini verde, vers
peper en zout
1 el mascarpone
Geraspte Parmezaanse kaas
 
Bereiding
Laat de paprika uitlekken en doe deze in een kom met de mascarpone. Pureer deze met de staafmixer tot een saus. Hak het teentje knoflook fijn en doe deze met de rucola in een andere kom en pureer deze ook met de staafmixer, voeg de olijfolie toe en pureer alles goed zodat er een glad groen mengsel ontstaat. Kook de tortellini gaar. Doe het paprikamengsel in een pan en verwarm deze met een el warm water. Breng op smaak met peper en zout. Doe de paprikasaus op een bord en verdeel de tortellini er over, druppel er wat rucolapesto over en bestrooi met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.
 
Beoordeling (19 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette