
Tortellini met paprikasaus
Een lekker pasta gerecht met tortellini in een zelfgemaakte romige saus van geroosterde rode paprika’s
25 M
Ingrediënten
Voor personen
-
500 gr tortellini
-
50 gr rucola
-
4 eetlepels olijfolie
-
2 eetlepels pijnboompitjes
-
Handje geraspte Parmezaanse kaas
Paprikasaus:
-
1 pot geroosterde paprika's à 465 gr.
-
2 eetlepels mascarpone of crème fraîche
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de paprika’s in reepjes en doe ze in een pannetje samen met 50 ml water. Breng zachtjes aan de kook.
-
Haal de staafmixer erdoor en pureer tot een gladde saus.
-
Voeg de mascarpone toe en roer er doorheen. Breng de saus eventueel op smaak met wat peper en zout. Laat de saus nog iets indikken.
-
Kook de tortellini gaar en rooster de pijnboompitjes.
-
Verdeel de paprikasaus over diepe borden. Schep hier de tortellini in en besprenkel met een beetje olijfolie. Garneer het pastagerecht met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en rucola.
-
Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
176 stemmen
Ook lekker