Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tortellini met paprikasaus

lekkere verse pasta met paprikasaus, pijnboompitjes en rucola.

 
Ingrediënten
1 pot geroosterde paprika’s a 465 gr.
1 teentje knoflook

50 gr. rucola

4 eetl Olijfolie

Pijnboompitjes (geroosterd)

500 gr. tortellini verde, vers
peper en zout
1 el mascarpone
Geraspte Parmezaanse kaas
 
Bereiding
Laat de paprika uitlekken en doe deze in een kom met de mascarpone. Pureer deze met de staafmixer tot een saus. Hak het teentje knoflook fijn en doe deze met de rucola in een andere kom en pureer deze ook met de staafmixer, voeg de olijfolie toe en pureer alles goed zodat er een glad groen mengsel ontstaat. Kook de tortellini gaar. Doe het paprikamengsel in een pan en verwarm deze met een el warm water. Breng op smaak met peper en zout. Doe de paprikasaus op een bord en verdeel de tortellini er over, druppel er wat rucolapesto over en bestrooi met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×