Ga naar de inhoud
Tortellini met paprikasaus

Tortellini met paprikasaus

Een lekker pasta gerecht met tortellini in een zelfgemaakte romige saus van geroosterde rode paprika’s

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr tortellini
  • 50 gr rucola
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • Handje geraspte Parmezaanse kaas

Paprikasaus:

  • 1 pot geroosterde paprika's à 465 gr.
  • 2 eetlepels mascarpone of crème fraîche

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de paprika’s in reepjes en doe ze in een pannetje samen met 50 ml water. Breng zachtjes aan de kook.


  2. Haal de staafmixer erdoor en pureer tot een gladde saus.


  3. Voeg de mascarpone toe en roer er doorheen. Breng de saus eventueel op smaak met wat peper en zout. Laat de saus nog iets indikken.


    pasta met paprikasaus www.leukerecepten.nl pasta met paprikasaus www.leukerecepten.nl pasta met paprikasaus www.leukerecepten.nl
  4. Kook de tortellini gaar en rooster de pijnboompitjes.


  5. Verdeel de paprikasaus over diepe borden. Schep hier de tortellini in en besprenkel met een beetje olijfolie. Garneer het pastagerecht met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en rucola.


  6. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.