Tortellini met paprikasaus

Een lekker pasta gerecht met tortellini in een zelfgemaakte romige saus van geroosterde rode paprika’s

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Paprikasaus:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de paprika’s in reepjes en doe ze in een pannetje samen met 50 ml water. Breng zachtjes aan de kook.

  2. Haal de staafmixer erdoor en pureer tot een gladde saus.

  3. Voeg de mascarpone toe en roer er doorheen. Breng de saus eventueel op smaak met wat peper en zout. Laat de saus nog iets indikken.

  4. Kook de tortellini gaar en rooster de pijnboompitjes.

  5. Verdeel de paprikasaus over diepe borden. Schep hier de tortellini in en besprenkel met een beetje olijfolie. Garneer het pastagerecht met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en rucola.

  6. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
175 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!