Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tortellini met paprikasaus

Een lekker pasta gerecht met tortellini in een zelfgemaakte romige saus van geroosterde rode paprika’s

Ingrediënten
Paprikasaus:

Bereiding

 Doe de gegrilde paprika’s in reepjes in een pannetje en verwarm samen met 50 ml water. Breng zachtjes aan de kook. Haal de staafmixer erdoor en pureer tot een gladde saus. Voeg de mascarpone toe en roer er door. Breng de saus eventueel op smaak met wat peper en zout. Laat de saus nog iets indikken.

 Kook de tortellini gaar. Verdeel de paprikasaus over diepe borden. Schep hier de tortellini in en besprenkel met een beetje olijfolie. Garneer het pastagerecht met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en rucola.

pasta-met-paprikasaus

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×