Tortellini met paprikasaus

Een lekker pasta gerecht met tortellini in een zelfgemaakte romige saus van geroosterde rode paprika’s

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Paprikasaus:

Bereiding

Snijd de paprika’s in reepjes en doe ze in een pannetje samen met 50 ml water. Breng zachtjes aan de kook.

Haal de staafmixer erdoor en pureer tot een gladde saus.

Voeg de mascarpone toe en roer er doorheen. Breng de saus eventueel op smaak met wat peper en zout. Laat de saus nog iets indikken.

Kook de tortellini gaar en rooster de pijnboompitjes.

Verdeel de paprikasaus over diepe borden. Schep hier de tortellini in en besprenkel met een beetje olijfolie. Garneer het pastagerecht met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en rucola.

Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

160 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!