Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tortellini met paprikasaus

lekkere verse pasta met paprikasaus, pijnboompitjes en rucola.

 
Ingrediënten
1 pot geroosterde paprika’s a 465 gr.
1 teentje knoflook

50 gr. rucola

4 eetl Olijfolie

Pijnboompitjes (geroosterd)

500 gr. tortellini verde, vers
peper en zout
1 el mascarpone
Geraspte Parmezaanse kaas
 
Bereiding
Laat de paprika uitlekken en doe deze in een kom met de mascarpone. Pureer deze met de staafmixer tot een saus. Hak het teentje knoflook fijn en doe deze met de rucola in een andere kom en pureer deze ook met de staafmixer, voeg de olijfolie toe en pureer alles goed zodat er een glad groen mengsel ontstaat. Kook de tortellini gaar. Doe het paprikamengsel in een pan en verwarm deze met een el warm water. Breng op smaak met peper en zout. Doe de paprikasaus op een bord en verdeel de tortellini er over, druppel er wat rucolapesto over en bestrooi met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×