Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Turkse pizza

Zelfgemaakte Turkse pizza's, ook wel lahmacun genoemd, met een laagje gehakt, paprika en tomaat Ingrediënten 
Deeg voor bodem:
250 gr bloem + om te bestuiven
½ zakje instant gist (3,5 gr)
1 theel zout
75 ml melk
75 ml water
15 gr margarine voor op brood
 
Gehaktmengsel:
150 gr lamsgehakt of rundergehakt
1 paprika
1 tomaat
1 rode ui
Bosje verse peterselie
1 eetl tomatenpuree
½ rode peper
1 theel paprikapoeder
1 eetl zonnebloemolie
50 ml water
peper en zout
 
Topping:
Tomaten
Ijsbergsla
Yoghurt (of knoflooksaus)
 
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar in een kom. Kneed met het je handen tot een deegbal. Dek de kom af met een stuk plastic of een doek. Laat het deeg 45 min rijzen op kamertemperatuur. Zelf zet ik het altijd in de oven op 30 tot 35 graden.
Maak ondertussen het gehaktmengsel: snijd de tomaat in stukken en doe in een keukenmachine of blender. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en rode peper en voeg ook samen met de rode ui in stukjes toe aan de tomaat. Doe het bosje peterselie ook in de keukenmachine. Hak het groentemengsel fijn.
 
turkse pizza 01turkse pizza 01turkse pizza 01 turkse pizza 01
Schep het paprikamengsel door het gehakt. Voeg de tomatenpuree, zonnebloemolie, paprikapoeder, water en peper en zout toe en meng goed door elkaar. Druk het gehakt met een lepel of vork wat fijn zodat er geen grote stukken meer in zitten.
 
Verdeel het deeg in 5 bolletjes. Neem een bolletje en dek de rest af. Rol het bolletje heel dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Het beste is om een pizzapan of grillplaat te gebruiken maar deze heb ik helaas niet, daarom bakte ik de pizza’s in een koekenpan. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Leg het uitgerolde deeg in de koekenpan en besmeer de bovenzijde direct met het gehaktmengsel. Dek de pan af met een deksel. Bak de turkse pizza ca 5 min pers stuk, beweeg af en toe even met de pan zodat de pizza niet vast komt te zitten.
 
turkse pizza 01turkse pizza 01turkse pizza 01 turkse pizza 01
Check altijd even of het gehakt bovenop goed gaar is geworden en probeer de bodem niet al te hard te laten worden omdat je ze later nog wilt oprollen. Leg de pizza’s die klaar zijn onder een deksel of schone theedoek, door de condens blijft de bodem ook zacht.
 
Je kunt ze ook 8 min op 220 graden in de oven bereiden maar dan ben je zeker van een harde bodem, maar als je ze niet oprolt is dit ook lekker. Voor een snelle variant kun je de bodem ook vervangen door een wrap. Als hoofdgerecht kun je onegveer 2 stuks p.p. aanhouden en 1 p.p. voor de lunch.
   

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99