Turkse pide met gehakt

Makkelijk en snel recept voor heerlijke Turkse broodjes gevuld met een kruidig gehaktmengsel.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Bereid het deeg. Verwarm de oven voor op 220° graden.

Snipper het uitje, rode peper en de knoflook fijn.

Hak de paprika in kleine blokjes.

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, rode peper en knoflook lichtjes aan. Zet het vuur uit en voeg de paprika toe en daarna het gehakt (deze hoeft nog niet geheel gaar te zijn want hij gaat nog in de oven).

Roer de tomatenpuree, komijn, paprikapoeder en een snuf peper en zout erdoor. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe om het mengsel iets smeuïger te maken.

Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en draai er balletjes van. Rol deze uit tot een lange ovale vorm en leg deze op een bakplaat met bakpapier (ik deed er 2 per bakplaat).

Schep wat van het gehaktmengsel op het deeg en verdeel er over en laat de randen vrij. Vouw de randen iets over de vulling.

Klop het ei los in een kommetje en bestrijk de randen van de Turkse pides hiervan. Bestrooi deze vervolgens met sesam. Bak de Turkse pides ca. 20 minuten in de oven.

13 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!