Varkensvlees in zoetzure saus

Oosterse roerbak van varkensvlees met groenten en ananas in een heerlijke zelfgemaakte zoetzure saus, ideaal voor het avondeten

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 2 personen

Zoetzure saus

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de zoetzure saus behalve de maizena in een steelpannetje en verwarm deze. Roer de saus goed door elkaar en breng zachtjes aan de kook. Meng de maizena met een eetlepel water en voeg toe aan de zoetzure saus en roer goed door. Laat de saus iets indikken. Proef of de saus goed op smaak is.

  2. Kook de rijst gaar. Snijd het varkensvlees in blokjes. Bak het vlees rondom aan in een pan met een beetje olie. Haal het vlees uit de pan. Voeg de gember fijngesneden toe aan de pan. Snijd de paprika in reepjes en voeg samen met de sugar snaps ook toe aan de pan en roerbak even mee. Voeg dan de zoetzure saus en het vlees toe aan de groenten en laat nog even zachtjes sudderen. Voeg op het laatst de ananas in stukjes toe. Serveer het varkensvlees in zoetzure saus met wat cashewnoten en de rijst.

Heeft het gesmaakt?
37 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!