Ga naar de inhoud
Varkensvlees in zoetzure saus

Varkensvlees in zoetzure saus

Oosterse roerbak van varkensvlees met groenten en ananas in een heerlijke zelfgemaakte zoetzure saus, ideaal voor het avondeten

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 cm gember
  • 250 gr ananas
  • 250 gr varkenslapje
  • 1 paprika
  • 200 gr sugar snaps
  • handje cashewnoten
  • 150 gr rijst

Zoetzure saus

  • 75 ml ananassap uit blik of pak
  • Snufje chilipoeder
  • 3 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels (witte wijn) azijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 teentje knoflook ( in plakjes )
  • 1 theelepel maïzena
  • 0.5 eetlepel basterdsuiker

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de zoetzure saus behalve de maizena in een steelpannetje en verwarm deze. Roer de saus goed door elkaar en breng zachtjes aan de kook. Meng de maizena met een eetlepel water en voeg toe aan de zoetzure saus en roer goed door. Laat de saus iets indikken. Proef of de saus goed op smaak is.


    varkensvlees_zoetzuresaus varkensvlees_zoetzuresaus varkensvlees_zoetzuresaus
  2. Kook de rijst gaar. Snijd het varkensvlees in blokjes. Bak het vlees rondom aan in een pan met een beetje olie. Haal het vlees uit de pan. Voeg de gember fijngesneden toe aan de pan. Snijd de paprika in reepjes en voeg samen met de sugar snaps ook toe aan de pan en roerbak even mee. Voeg dan de zoetzure saus en het vlees toe aan de groenten en laat nog even zachtjes sudderen. Voeg op het laatst de ananas in stukjes toe. Serveer het varkensvlees in zoetzure saus met wat cashewnoten en de rijst.