Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegan wentelteefjes

Een klassiek verwenontbijtje, maar dan 100% plantaardig gemaakt

Ingrediënten

Bereiding

 Meng in een diep bord de plantaardige melk, 2 eetlepels meel, kaneel, suiker en vanille extract door elkaar tot een mooi geheel. Leg de sneetjes brood een voor een in het mengsel. Laat ze ongeveer 20 seconden per kant liggen en draai hem daarna om. Verhit ondertussen wat margarine in een pan.

 Leg de sneetjes brood in de pan en bak de wentelteefjes goudbruin en draai ze dan om zodat de andere kant ook goudbruin gebakken wordt.

 Serveer de wentelteefjes met je favoriete toppings. In dit geval heb ik gekozen voor plantaardige yoghurt, warme blauwe bessen en vers fruit.

 Tip: voor de plantaardige melk kun je kiezen voor bijvoorbeeld amandelmelk, sojamelk of havermelk.

Vegan wentelteefjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×