Vegan wentelteefjes

Een klassiek verwenontbijtje, maar dan 100% plantaardig gemaakt

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Meng in een diep bord de plantaardige melk, 2 eetlepels meel, kaneel, suiker en vanille extract door elkaar tot een mooi geheel. Leg de sneetjes brood een voor een in het mengsel. Laat ze ongeveer 20 seconden per kant liggen en draai hem daarna om. Verhit ondertussen wat margarine in een pan.

 Leg de sneetjes brood in de pan en bak de wentelteefjes goudbruin en draai ze dan om zodat de andere kant ook goudbruin gebakken wordt.

 Serveer de wentelteefjes met je favoriete toppings. In dit geval heb ik gekozen voor plantaardige yoghurt, warme blauwe bessen en vers fruit.

 Tip: voor de plantaardige melk kun je kiezen voor bijvoorbeeld amandelmelk, sojamelk of havermelk.

25 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!