Vegan wentelteefjes

Hou je van wentelteefjes maar wil je een veganistische versie? Zoek niet verder - dit recept is eenvoudig en heerlijk! Het perfecte verwen ontbijt!

Ontbijt recept 20 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng in een diep bord de plantaardige melk, 2 eetlepels meel, kaneel, suiker en vanille extract door elkaar tot een mooi geheel. Leg de sneetjes brood een voor een in het mengsel. Laat ze ongeveer 20 seconden per kant liggen en draai hem daarna om. Verhit ondertussen wat margarine in een pan.

  2. Leg de sneetjes brood in de pan en bak de wentelteefjes goudbruin en draai ze dan om zodat de andere kant ook goudbruin gebakken wordt.

  3. Serveer de wentelteefjes met je favoriete toppings. In dit geval heb ik gekozen voor plantaardige yoghurt, warme blauwe bessen en vers fruit.

  4. Tip: voor de plantaardige melk kun je kiezen voor bijvoorbeeld amandelmelk, sojamelk of havermelk.

Heeft het gesmaakt?
32 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!