Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegetarische ei muffins

Deze gezonde, vegetarische ei muffins met geitenkaas zijn geschikt als tussendoortje of als gezonde lunch voor onderweg.

Ingrediënten
  • 5 eieren
  • 5 gr bieslook
  • 1 kleine paprika
  • 2 lente uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 gr doperwten
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • 15 ml melk
  • peper en zout
Benodigdheden:
  • muffinblik
  • 6 siliconen muffin vormpjes

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Kook de doperwten in 3 minuten beetgaar. Snijd de paprika en knoflook in kleine stukjes en bak dit 5 minuten. Snijd de lente uien in ringen en de bieslook fijn. Meng de eieren in een kom met peper, zout, bieslook en melk.

Mix dit goed met een garde. Neem de siliconen vormpjes en verdeel onderin de paprika, doperwten en lente ui. Verdeel hier overheen een beetje geitenkaas in elk vormpje en daarover het eimengsel. Bak de ei muffins af in 25 tot 30 minuten af. Het ei moet volledig gestold zijn.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×