Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Vegetarische ei muffins

Deze gezonde, vegetarische ei muffins met geitenkaas zijn geschikt als tussendoortje of als gezonde lunch voor onderweg.

Ingrediënten
  • 5 eieren
  • 5 gr bieslook
  • 1 kleine paprika
  • 2 lente uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 gr doperwten
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • 15 ml melk
  • Peper en zout
Benodigdheden:
  • Muffinblik
  • 6 Siliconen muffin vormpjes

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Kook de doperwten in 3 minuten beetgaar. Snijd de paprika en knoflook in kleine stukjes en bak dit 5 minuten. Snijd de lente uien in ringen en de bieslook fijn. Meng de eieren in een kom met peper, zout, bieslook en melk.

vegetarische-ei-muffins.jpg
Vegetarische-ei-muffins-6.jpg
Vegetarische-ei-muffins-2.jpg

Mix dit goed met een garde. Neem de siliconen vormpjes en verdeel onderin de paprika, doperwten en lente ui. Verdeel hier overheen een beetje geitenkaas in elk vormpje en daarover het eimengsel. Bak de ei muffins af in 25 tot 30 minuten af. Het ei moet volledig gestold zijn.

Vegetarische-wi-muffins-3.jpg
vegetarische-ei-muffins-5.jpg
vegetarische-ei-muffins-4.jpg

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (166 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm