Vegetarische oesterzwam shoarma
Een heerlijke twist op shoarma met ons vegetarische recept voor oesterzwam shoarma. Met frisse groenten op een flatbread, afgemaakt met wat tzatziki. Eenvoudig, smakelijk en perfect voor een snelle maaltijd.
20 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
600 gr oesterzwammen
-
2 eetlepels shoarmakruiden
-
1 Scheutje zonnebloemolie
-
2 eetlepels sojasaus
-
4 flatbreads ( of pitabroodjes )
-
1 rode ui ( ingelegd )
-
0.5 komkommer
-
10 cherrytomaatjes
-
4 eetlepels tzatziki saus
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Scheur de oesterzwammen in reepjes en doe in een kom. Voeg een scheutje olie en de shoarmakruiden toe en schep door elkaar.
-
Snijd de komkommer in blokjes en de tomaatjes doormidden.
-
Verhit een grote koekenpan en bak de oesterzwam shoarma hierin tot deze iets geslonken en gaar is. Voeg tijdens het bakken een scheutje sojasaus toe.
-
Neem een flatbread, besmeer met een beetje tzatziki en beleg met de oesterzwam shoarma, tomaatjes, komkommer en rode ui. En schep er eventueel een beetje extra tzatziki op. Serveer de broodjes direct.
-
Tip: lekker met wat zoete aardappelfrieten.
Heeft het gesmaakt?
20 stemmen
Ook lekker