Vegetarische oesterzwam shoarma

Een heerlijke twist op shoarma met ons vegetarische recept voor oesterzwam shoarma. Met frisse groenten op een flatbread, afgemaakt met wat tzatziki. Eenvoudig, smakelijk en perfect voor een snelle maaltijd.

Hoofdgerecht 20 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Scheur de oesterzwammen in reepjes en doe in een kom. Voeg een scheutje olie en de shoarmakruiden toe en schep door elkaar.

  2. Snijd de komkommer in blokjes en de tomaatjes doormidden.

  3. Verhit een grote koekenpan en bak de oesterzwam shoarma hierin tot deze iets geslonken en gaar is. Voeg tijdens het bakken een scheutje sojasaus toe.

  4. Neem een flatbread, besmeer met een beetje tzatziki en beleg met de oesterzwam shoarma, tomaatjes, komkommer en rode ui. En schep er eventueel een beetje extra tzatziki op. Serveer de broodjes direct.

  5. Tip: lekker met wat zoete aardappelfrieten.

Heeft het gesmaakt?
17 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!