Vegetarische tortellini ovenschotel

Een heerlijke Italiaanse ovenschotel vol met groenten, een beetje pittig en met romige gesmolten mozzarella. En dat allemaal vanaf €2,64,- per persoon. Lekker toch?

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Snipper de ui, hak de knoflook fijn, schil de wortel en snijd deze in blokjes.

Verhit olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan.

Voeg na ongeveer 2 minuten ook de blokjes wortel toe.

Bak dit ongeveer 5 minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes toe met 100 ml water.

Breng op smaak met peper, zout en een snuf chilipoeder.

Laat ongeveer 10 minuten op het vuur staan. Voeg dan de doperwten en afgekoelde tortellini toe. Meng dit goed.

Snijd de mozzarella in stukjes en scheur de basilicum fijn. Voeg de helft van de basilicum toe aan de pasta.

Verdeel de pasta met saus in een ovenschaal en verdeel de rest van de mozzarella eroverheen.

Bak ongeveer 10 minuten in de oven of tot de mozzarella gesmolten is.

Budgettips: Koop producten in grotere verpakkingen. Dat scheelt vaak op de langere termijn geld.

Kies voor (winter)penen. Die zijn vaak goedkoper en je moet ze voor dit recept toch klein snijden.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

3 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!