Vegetarische tortellini ovenschotel

Een heerlijke Italiaanse ovenschotel vol met groenten, een beetje pittig en met romige gesmolten mozzarella. En dat allemaal vanaf €2,64,- per persoon. Lekker toch?

Hoofdgerecht 30 min + 10 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Breng water aan de kook en kook de tortellini volgens de aanwijzingen van de verpakking. Spoel daarna af met koud water.

  3. Snipper de ui, hak de knoflook fijn, schil de wortel en snijd deze in blokjes.

  4. Verhit olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan.

  5. Voeg na ongeveer 2 minuten ook de blokjes wortel toe.

  6. Bak dit ongeveer 5 minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes toe met 100 ml water.

  7. Breng op smaak met peper, zout, helft van de basilicum en een snuf chilipoeder.

  8. Laat ongeveer 10 minuten op het vuur staan. Voeg dan de doperwten en afgekoelde tortellini toe. Meng dit goed.

  9. Snijd de mozzarella in stukjes en scheur de basilicum fijn. Voeg de helft van de basilicum toe aan de pasta.

  10. Verdeel de pasta met saus in een ovenschaal en verdeel de rest van de mozzarella eroverheen.

  11. Bak ongeveer 10 minuten in de oven of tot de mozzarella gesmolten is.

  12. Budgettips: Koop producten in grotere verpakkingen. Dat scheelt vaak op de langere termijn geld.

  13. Kies voor (winter)penen. Die zijn vaak goedkoper en je moet ze voor dit recept toch klein snijden.

  14. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Heeft het gesmaakt?
53 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!