Vegetarische tortellini met groente
Een heerlijke Italiaanse ovenschotel van vegetarische tortellini met groente. Een beetje pittig en met romige gesmolten mozzarella. En dat allemaal vanaf €2,64 per persoon. Lekker toch?
30 M + 10 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
200 gr wortel
-
150 gr erwten ( diepvries )
-
1 rode ui
-
2 teentjes knoflook
-
1 blik tomatenblokjes ( à 400 gr )
-
400 gr tortellini
-
1 bol mozzarella
-
snuf chilipoeder
-
olijfolie ( om in te bakken )
-
peper en zout
-
100 ml water
-
verse basilicum ( optioneel )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
-
Breng water aan de kook en kook de tortellini volgens de aanwijzingen van de verpakking. Spoel daarna af met koud water.
-
Snipper de ui, hak de knoflook fijn, schil de wortel en snijd deze in blokjes.
-
Verhit olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan.
-
Voeg na ongeveer 2 minuten ook de blokjes wortel toe.
-
Bak dit ongeveer 5 minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes toe met 100 ml water.
-
Breng op smaak met peper, zout, helft van de basilicum en een snuf chilipoeder.
-
Laat ongeveer 10 minuten op het vuur staan. Voeg dan de doperwten en afgekoelde tortellini toe. Meng dit goed.
-
Snijd de mozzarella in stukjes en scheur de basilicum fijn. Voeg de helft van de basilicum toe aan de pasta.
-
Verdeel de pasta met saus in een ovenschaal en verdeel de rest van de mozzarella eroverheen.
-
Bak ongeveer 10 minuten in de oven of tot de mozzarella gesmolten is.
-
Budgettips: Koop producten in grotere verpakkingen. Dat scheelt vaak op de langere termijn geld.
-
Kies voor (winter)penen. Die zijn vaak goedkoper en je moet ze voor dit recept toch klein snijden.
-
Dit recept is gemaakt door Jaimy.
Heeft het gesmaakt?
56 stemmen
Ook lekker