Viennetta ijstaart

Maak maar met 3 ingrediënten zelf deze viennetta ijstaart met laagjes roomijs en pure chocolade

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Smelt de chocolade au bain marie. Klop de slagroom lobbig. Voeg de gecondenseerde melk toe aan de room en mix door elkaar.

 Bekleed een vorm met folie en laat wat folie er overheen hangen, wil je dat deze goed blijft zitten vet de vorm dan eerst in met een beetje olie. Giet een klein laagje van het roommengsel over de bodem van de beklede vorm. Schep een beetje chocolade hierop en strijk voorzichtig iets uit met een lepel. Maak niet te dikke lagen chocolade anders kun je er later niet doorheen snijden.

 Verdeel een laagje room over de chocolade en maak weer nieuwe lagen room en chocolade. Herhaal dit een aantal keer, ik maakte zelf 6 lagen chocolade. Bewaar een beetje chocolade voor de garnering. Vouw de overhangende folie voorzichtig over de bovenzijde van de vorm en laat hem goed opstijven in de vriezer. ca. 6 uur maar liever een hele nacht.

 Haal hem een paar minuten voor het serveren uit de vriezer. Draai hem om op en bord en verwijder de folie. Drizzle er een beetje overgebleven chocolade over en bestrooi eventueel met een beetje cacaopoeder.

 Je kunt deze ijstaart een paar maanden in de vriezer bewaren, dek hem dan wel af of wikkel hem in folie.

Viennetta ijstaart
71 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.