
Viennetta ijstaart
Maak maar met 3 ingrediënten zelf deze viennetta ijstaart met laagjes roomijs en pure chocolade
30 M + 6 U wachten
Ingrediënten: Viennetta ijstaart
Voor personen
-
500 ml slagroom
-
1 blik gecondenseerde melk
-
300 gr pure chocolade
-
cacaopoeder ( optioneel om te garneren )
Benodigdheden
-
cakevorm van ca. 24 cm
-
Huishoudfolie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Viennetta ijstaart
-
Smelt de chocolade au bain marie.
-
Klop de slagroom lobbig. Voeg de gecondenseerde melk toe aan de room en mix door elkaar tot hij zo goed als stijf is. Dit is belangrijk zodat je de chocolade er op kan doen.
-
Bekleed een vorm met folie en laat wat folie er overheen hangen, wil je dat deze goed blijft zitten vet de vorm dan eerst in met een beetje olie.
-
Giet een klein laagje van het roommengsel over de bodem van de beklede vorm. Als het mengsel erg vloeibaar is kun je deze een half uurtje in de diepvries zetten om wat op te stijven. Schep een beetje chocolade hierop en strijk voorzichtig iets uit met een lepel. Maak niet te dikke lagen chocolade anders kun je er later niet doorheen snijden.
-
Verdeel een laagje room over de chocolade en maak weer nieuwe lagen room en chocolade. Herhaal dit een aantal keer, ik maakte zelf 6 lagen chocolade. Bewaar een beetje chocolade voor de garnering.
-
Vouw de overhangende folie voorzichtig over de bovenzijde van de vorm en laat hem goed opstijven in de vriezer voor ca. 6 uur, maar liever een hele nacht.
-
Haal hem een paar minuten voor het serveren uit de vriezer. Draai hem om op een bord en verwijder de folie. Drizzle er een beetje overgebleven chocolade over en bestrooi eventueel met een beetje cacaopoeder.
-
Je kunt deze ijstaart een paar maanden in de vriezer bewaren. Dek hem dan wel af of wikkel hem in folie.
Heeft het gesmaakt?
186 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 510
- vet 35 gr
- verzadigd vet 21 gr
- koolhydraten 44 gr
- w.v. suikers 40 gr
- vezels 2 gr
- eiwit 6 gr
- zout 0.1 gr
Ook lekker