Viennetta ijstaart

Maak maar met 3 ingrediënten zelf deze viennetta ijstaart met laagjes roomijs en pure chocolade

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Smelt de chocolade au bain marie. Klop de slagroom lobbig. Voeg de gecondenseerde melk toe aan de room en mix door elkaar.

 Bekleed een vorm met folie en laat wat folie er overheen hangen, wil je dat deze goed blijft zitten vet de vorm dan eerst in met een beetje olie. Giet een klein laagje van het roommengsel over de bodem van de beklede vorm. Schep een beetje chocolade hierop en strijk voorzichtig iets uit met een lepel. Maak niet te dikke lagen chocolade anders kun je er later niet doorheen snijden.

 Verdeel een laagje room over de chocolade en maak weer nieuwe lagen room en chocolade. Herhaal dit een aantal keer, ik maakte zelf 6 lagen chocolade. Bewaar een beetje chocolade voor de garnering. Vouw de overhangende folie voorzichtig over de bovenzijde van de vorm en laat hem goed opstijven in de vriezer. ca. 6 uur maar liever een hele nacht.

 Haal hem een paar minuten voor het serveren uit de vriezer. Draai hem om op en bord en verwijder de folie. Drizzle er een beetje overgebleven chocolade over en bestrooi eventueel met een beetje cacaopoeder.

 Je kunt deze ijstaart een paar maanden in de vriezer bewaren, dek hem dan wel af of wikkel hem in folie.

Viennetta ijstaart
66 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.