Wrap met falafel

Heerlijke wraps met vegetarische falafel balletjes, tomatensalsa en een frisse yoghurt-munt saus
Ingredienten
400 tot 500 gr falafel (ca 20 balletjes) zelfgemaakte falafel of kant en klaar
4 volkoren wraps
2 tomaten
½ komkommer
1 eetl citroensap
Takje verse peterselie
Zwarte peper
170 gr griekse yoghurt
Paar blaadjes verse munt
Ca 50 gr sla
 
Bereiding
Maak eerste de tomaten salsa. Verwijder de zaadjes en het waterige gedeelte van de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine stukje. Snijd ook de komkommer in gelijke stukjes.
&nbsp
 wrap met falafel 01wrap met falafel 01wrap met falafel 01
Schep deze twee met de citroensap en fijngehakt peterselie door elkaar. Hak de munt fijn en meng samen met een snufje zwarte peper door de yoghurt. Bereid de falafel volgens de verpakking of recept. Verwarm de wrap 1 minuutje in de oven of magnetron en besmeer daarna met wat munt-yoghurt. Verdeel wat sla er over en daarna de falafelballetjes. Schep er wat tomaat-komkommer salsa over en zet de wraps dicht met een prikker.
&nbsp
wrap met falafel 01wrap met falafel 01wrap met falafel 01
Als hoofdgerecht zou ik 2 wraps per persoon aanhouden en voor de lunch 1 per persoon.
Vind je dit leuk?
156 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!