Wrap met falafel

Heerlijke wraps met vegetarische falafel balletjes, tomatensalsa en een frisse yoghurt-munt saus
Ingredienten
400 tot 500 gr falafel (ca 20 balletjes) zelfgemaakte falafel of kant en klaar
4 volkoren wraps
2 tomaten
½ komkommer
1 eetl citroensap
Takje verse peterselie
Zwarte peper
170 gr griekse yoghurt
Paar blaadjes verse munt
Ca 50 gr sla
 
Bereiding
Maak eerste de tomaten salsa. Verwijder de zaadjes en het waterige gedeelte van de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine stukje. Snijd ook de komkommer in gelijke stukjes.
&nbsp
 wrap met falafel 01wrap met falafel 01wrap met falafel 01
Schep deze twee met de citroensap en fijngehakt peterselie door elkaar. Hak de munt fijn en meng samen met een snufje zwarte peper door de yoghurt. Bereid de falafel volgens de verpakking of recept. Verwarm de wrap 1 minuutje in de oven of magnetron en besmeer daarna met wat munt-yoghurt. Verdeel wat sla er over en daarna de falafelballetjes. Schep er wat tomaat-komkommer salsa over en zet de wraps dicht met een prikker.
&nbsp
wrap met falafel 01wrap met falafel 01wrap met falafel 01
Als hoofdgerecht zou ik 2 wraps per persoon aanhouden en voor de lunch 1 per persoon.
141 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.