Ga naar de inhoud
Wraps met zoete aardappel

Wraps met zoete aardappel

Heerlijke vegetarische wraps gevuld met voedzame ingrediënten zoals zoete aardappels, spinazie en paprika.

20 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 6 middelgrote wraps
  • 400 gr zoete aardappel in kleine blokjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels olie
  • snuf peper en zout
  • 400 gr verse spinazie
  • 140 gr maïs
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 125 ml zure room of plantaardige yoghurt

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Doe de zoete aardappelblokjes in een kom. Voeg een klein beetje olie, paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en zout toe. Schep er doorheen. Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak de zoete aardappel in 20 minuten gaar.


  2. Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en snipper de ui. Bak beide in een pan met een klein beetje olie. Voeg de spinazie toe en laat beetje bij beetje slinken. Laat de mais uitlekken en voeg ook toe aan de pan. Als de zoete aardappelblokjes gaar zijn schep je ze door de groenten in de pan. Breng het complete mengsel eventueel nog op smaak met een beetje extra peper en zout.


  3. Verwarm de wraps. Besmeer ze met een dun laagje zure room. Schep het groente mengsel er op en vouw ze dicht. Herhaal dit tot de wraps en het mengsel op is.