Ga naar de inhoud
Zalm fajita

Zalm fajita

Mexicaanse zalm met gegrilde groenten geserveerd in een pannetje met wraps en lekkere toppings

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 rode ui
  • 1 grote rode paprika
  • 2 eetlepels fajita of tacokruiden
  • 2 stukjes zalm
  • 125 ml zure room
  • 2 bosuien
  • 4 wraps
  • 1 limoen
  • 200 gr mango ( in blokjes )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bestrooi de boven en onderzijde van de zalm met de tacokruiden en druk er goed op. Snijd de rode ui in halve ringen en de paprika in reepjes. Bak deze in een (gietijzeren) pan met een beetje olie of boter 2 a 3 minuutjes. Leg de zalm er tussen en bak 3 minuten aan 1 zijde en draai dan voorzichtig om en bak ook de andere zijde nog een paar minuten.


  2. De zalm mag nog een beetje rosé zijn van binnen. Hak de bosui in ringetjes en verdeel over het pannetje met zalm. Verwarm ondertussen de wraps en doe de zure room in een kommetje. Serveer het pannetje met paprika, ui en de gekruide zalm met de wraps en mango. Gebruik het limoentje om de zalm mee te besprenkelen. Ook lekker met jalapeno pepers en/of avocado. Ook lekker met zelfgemaakte guacamole.


  3. Tip: ik gebruikte de seasoningmix for fish taco van Santa Maria.