Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalm fajita

Mexicaanse zalm met gegrilde groenten geserveerd in een pannetje met wraps en lekkere toppings

Ingrediënten

Bereiding

 Bestrooi de boven en onderzijde van de zalm met de tacokruiden en druk er goed op. Snijd de rode ui in halve ringen en de paprika in reepjes. Bak deze in een (gietijzeren) pan met een beetje olie of boter 2 a 3 minuutjes. Leg de zalm er tussen en bak 3 minuten aan 1 zijde en draai dan voorzichtig om en bak ook de andere zijde nog een paar minuten.

 De zalm mag nog een beetje rosé zijn van binnen. Hak de bosui in ringetjes en verdeel over het pannetje met zalm. Verwarm ondertussen de wraps en doe de zure room in een kommetje. Serveer het pannetje met paprika, ui en de gekruide zalm met de wraps en mango. Gebruik het limoentje om de zalm mee te besprenkelen. Ook lekker met jalapeno pepers en/of avocado. Ook lekker met zelfgemaakte guacamole.

 Tip: ik gebruikte de seasoningmix for fish taco van Santa Maria.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99