Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalm uit de oven met zoete aardappel

Deze super makkelijke traybake met zalm is een kwestie van alles op een bakplaat of ovenschaal doen en in de oven schuiven

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes van ca 2 a 3 cm. Leg in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olie, peper en zout. Bak de zoete aardappelblokjes 10 minuten. Doe de tomaatjes, asperge tips en grof gesneden rode ui in een kom en besprenkel ook met een beetje olie en zout. Bestrooi de zalm met wat Lemon pepper. Je kunt ook wat zwarte peper met citroenrasp gebruiken i.p.v. deze kruiden.

 Haal de zoete aardappel uit de oven en voeg de tomaatjes, asperges en rode ui toe en schep er doorheen. Leg de zalm er tussen en zet de bakplaat nog 12 minuten in de oven op 200 graden. De zalm mag nog iets rosé zijn van binnen.

zalm-baketray

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×