Ga naar de inhoud
Zalm uit de oven met zoete aardappel

Zalm uit de oven met zoete aardappel

Deze super makkelijke traybake met zalm is een kwestie van alles op een bakplaat of ovenschaal doen en in de oven schuiven. Ideaal toch?

10 M + 22 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 stukken zalm
  • 100 gr groene asperges ( of bimi )
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 kleine rode ui
  • olie
  • snufje zout
  • Lemon pepper kruiden van Jonnie Boer ( of zwarte peper met citroenrasp )
  • 250 gr tomaatjes

Benodigdheden

  • Grote ovenschaal of bakplaat

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Schil (optioneel) de zoete aardappel en snijd in stukjes van ca. 2 a 3 cm.


  3. Leg in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olie, peper en zout. Bak de zoete aardappelblokjes 10 minuten.


  4. Doe de tomaatjes, asperges/bimi en grof gesneden rode ui in een kom en besprenkel ook met een beetje olie en zout.


  5. Bestrooi de zalm met de Euroma kruiden. Je kunt ook wat zwarte peper met citroenrasp gebruiken i.p.v. deze kruiden.


  6. Haal de zoete aardappel uit de oven en voeg de tomaatjes, asperges en rode ui toe en schep er doorheen. Leg de zalm ertussen en zet de bakplaat nog 12 minuten in de oven op 200° graden. De zalm mag nog iets rosé zijn van binnen.