Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalm uit de oven met zoete aardappel

Deze super makkelijke traybake met zalm is een kwestie van alles op een bakplaat of ovenschaal doen en in de oven schuiven

Ingrediënten
  • 2 stukken zalm
  • 100 gr asperge tips
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 kleine rode ui
  • olie
  • snufje zout
  • Lemon pepper kruiden van Jonnie Boer (of zwarte peper met citroenrasp)
  • 250 gr tomaatjes
Benodigdheden
  • Grote ovenschaal of bakplaat

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes van ca 2 a 3 cm. Leg in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olie, peper en zout. Bak de zoete aardappelblokjes 10 minuten. Doe de tomaatjes, asperge tips en grof gesneden rode ui in een kom en besprenkel ook met een beetje olie en zout. Bestrooi de zalm met wat Lemon pepper. Je kunt ook wat zwarte peper met citroenrasp gebruiken i.p.v. deze kruiden.

Haal de zoete aardappel uit de oven en voeg de tomaatjes, asperges en rode ui toe en schep er doorheen. Leg de zalm er tussen en zet de bakplaat nog 12 minuten in de oven op 200 graden. De zalm mag nog iets rosé zijn van binnen.

zalm-baketray

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×