Zalmrolletjes met komkommer

Feestelijk en super simpel kerst amuse: zalmrolletjes met komkommer en roomkaas
Ingrediënten 
150 gr kruidenroomkaas
100 gr gerookte zalm (sandwichplakken)
30 gr pijnboompitten, geroosterd
1 komkommer
Snufje zwarte peper
Eventueel 1 eetl olijfolie of water
 
Materialen
Kaasschaaf of mandoline
 
Bereiding
Doe de pijnboompitten in een plaktic zakje en sla er een paar keer op met bijvoorbeeld een deegroller zodat ze grof gekruimeld zijn. Roer de stukjes pijnboompit door de roomkaas. Als de roomkaas hier erg dik en niet meer goed smeerbaar van word, kun je een eetlepel water of olijfolie toevoegen.
 
zalmrolletjes met komkommer 01
zalmrolletjes met komkommer 01
zalmrolletjes met komkommer 01
Snijd de komkommer door de lengte doormidden. Schaaf er met de kaasschaaf lange dunne plakken van af. Snijd de plakken zalm in de lengte doormidden. Als je geen sandwichplakken zalm gebruikt snijd je de zalm even breed als de komkommer slierten.
 
zalmrolletjes met komkommer 01
zalmrolletjes met komkommer 01
zalmrolletjes met komkommer 01
 
Bestrooi de zalm met een snufje peper. Leg een stuk komkommer er op en snijd op de juiste maat. Besmeer met het roomkaas mengsel. Rol de zalm met komkommer voorzichtig op. Je kunt ze direct serveren maar ook afgedekt in de koelkast bewaren.
In plaats van kruidenroomkaas kun je ook naturel roomkaas gebruiken. Ook leuk om met de kerst 3  rolletjes p.p. te serveren als voorgerecht.
369 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.