Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalmrolletjes met komkommer

Feestelijk en super simpel kerst amuse: zalmrolletjes met komkommer en roomkaas
Ingrediënten 
150 gr kruidenroomkaas
100 gr gerookte zalm (sandwichplakken)
30 gr pijnboompitten, geroosterd
1 komkommer
Snufje zwarte peper
Eventueel 1 eetl olijfolie of water
 
Materialen
Kaasschaaf of mandoline
 
Bereiding
Doe de pijnboompitten in een plaktic zakje en sla er een paar keer op met bijvoorbeeld een deegroller zodat ze grof gekruimeld zijn. Roer de stukjes pijnboompit door de roomkaas. Als de roomkaas hier erg dik en niet meer goed smeerbaar van word, kun je een eetlepel water of olijfolie toevoegen.
 
zalmrolletjes met komkommer 01
zalmrolletjes met komkommer 01
zalmrolletjes met komkommer 01
Snijd de komkommer door de lengte doormidden. Schaaf er met de kaasschaaf lange dunne plakken van af. Snijd de plakken zalm in de lengte doormidden. Als je geen sandwichplakken zalm gebruikt snijd je de zalm even breed als de komkommer slierten.
 
zalmrolletjes met komkommer 01
zalmrolletjes met komkommer 01
zalmrolletjes met komkommer 01
 
Bestrooi de zalm met een snufje peper. Leg een stuk komkommer er op en snijd op de juiste maat. Besmeer met het roomkaas mengsel. Rol de zalm met komkommer voorzichtig op. Je kunt ze direct serveren maar ook afgedekt in de koelkast bewaren.
In plaats van kruidenroomkaas kun je ook naturel roomkaas gebruiken. Ook leuk om met de kerst 3  rolletjes p.p. te serveren als voorgerecht.

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×