Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zelfgemaakte granola met koffie

Vind jij koffie in de ochtend ook zo lekker? Ontbijt dan een keertje met koffie granola voor een goede start van de dag.

Ingrediënten
  • 150 gr hele havervlokken
  • 1,5 eetlepels instant koffie
  • 60 gr amandelschaafsel
  • 60 gr hazelnoten
  • 1 eetlepel kaneel
  • 4 eetlepels zonnebloem olie
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 4 eetlepels honing

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Voeg in een grote kom de havervlokken met kaneel en instant koffie. Meng hier ook de hazelnoten en de helft van het amandelschaafsel doorheen. Voeg vervolgens de honing, het vanille extract en de zonnebloemolie aan de granola toe. Meng dit, eventueel met de hand, goed door en verdeel de granola over de bakplaat. Knijp een paar brokjes van de ingrediënten, voor grotere stukken.

koffie-granola-stap-2.jpg
koffie-granola-stap-1.jpg
Koffie-granola-stap-3.jpg

Verdeel de granola over een vel bakpapier en voeg de overige helft van het amandelschaafsel gehusseld in een theelepel zonnebloemolie toe. Bak de granola in 15 tot 20 minuten af met tussentijds de granola om scheppen. De granola is klaar wanneer deze lichtbruin begint te kleuren. Laat de granola goed afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.

Tip: De granola is in een dichtdichte pot een paar weekjes houdbaar.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (11 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst