Zelfgemaakte granola met koffie

Vind jij koffie in de ochtend ook zo lekker? Ontbijt dan een keertje met koffie granola voor een goede start van de dag.

Ontbijt recept 10 min + 15 min

ingrediënten

voor 15 porties

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Voeg in een grote kom de havervlokken met kaneel en instant koffie. Meng hier ook de hazelnoten en de helft van het amandelschaafsel doorheen. Voeg vervolgens de honing, het vanille extract en de zonnebloemolie aan de granola toe. Meng dit, eventueel met de hand, goed door en verdeel de granola over de bakplaat. Knijp een paar brokjes van de ingrediënten, voor grotere stukken.

  2. Verdeel de granola over een vel bakpapier en voeg de overige helft van het amandelschaafsel gehusseld in een theelepel zonnebloemolie toe. Bak de granola in 15 tot 20 minuten af met tussentijds de granola om scheppen. De granola is klaar wanneer deze lichtbruin begint te kleuren. Laat de granola goed afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.

  3. Tip: De granola is in een dichtdichte pot een paar weekjes houdbaar.

  4. Tip: probeer ook eens dit recept voor zelfgemaakte granola met kokos 

Heeft het gesmaakt?
21 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.