Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zoete aardappel falafel

Deze heerlijke vegetarische falafel is gemaakt met zoete aardappel en wordt geserveerd met Turks brood en een sausje van tahin

Ingrediënten
  • 1 Turks brood
  • ½ komkommer
  • 2 handjes sla
  • 50 gr peen julienne
  • peterselie
  • Olie om te frituren
Falafel
  • 500 gr zoete aardappel
  • 1 eetlepel olie
  • 310 gr kikkererwten
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 5 gr peterselie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 5 eetlepels bloem + extra
  • 1 ei
Sausje:
  • 1 eetlepel tahin
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel water
  • 1 theelepel honing

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes en verdeel er een beetje olie over. Bak de blokjes in 20 minuten gaar en laat vervolgens 30 minuten afkoelen in de koelkast. Maak in de tussentijd de tahin saus door alle ingrediënten te mengen. Voeg in een keukenmachine de kikkererwten, knoflook, ui, peterselie en de kruiden en hak dit vrij grof.

zoete_aardappel_falafel_01.jpg
zoete_aardappel_falafel_03.jpg
zoete_aardappel_falafel_02.jpg

Voeg dit bij de gare zoete aardappel blokjes en prak dit samen tot een mengsel. Voeg vervolgens ook het ei, bloem en bakpoeder toe en meng goed tot een deeg. Verdeel een beetje extra bloem op een bordje en maak je handen nat tijdens het draaien van de falafels. Maak nu ongeveer 28 falafels. Verhit vervolgens een pannetje met een flinke laag olie en bak de falafels in porties in ongeveer 4 minuten gaar. Snijd het Turks brood in 6 stukken, de komkommer in plakken en de sla in reepjes.

zoete_aardappel_falafel_04.jpg
zoete_aardappel_falafel_05.jpg
zoete_aardappel_falafel_06.jpg

Verdeel de sla, komkommer en peen julienne over de broodjes en leg hier ongeveer 4-5 falafels op per broodje. Maak de broodjes falafel af met de tahin saus en peterselie.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

zoete-aardappel-falafel
Beoordeling (7 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes