Zoete aardappel falafel

Deze heerlijke vegetarische falafel is gemaakt met zoete aardappel en wordt geserveerd met Turks brood en een sausje van tahin

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Falafel
Sausje:

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes en verdeel er een beetje olie over. Bak de blokjes in 20 minuten gaar en laat vervolgens 30 minuten afkoelen in de koelkast. Maak in de tussentijd de tahin saus door alle ingrediënten te mengen. Voeg in een keukenmachine de kikkererwten, knoflook, ui, peterselie en de kruiden en hak dit vrij grof.

 Voeg dit bij de gare zoete aardappel blokjes en prak dit samen tot een mengsel. Voeg vervolgens ook het ei, bloem en bakpoeder toe en meng goed tot een deeg. Verdeel een beetje extra bloem op een bordje en maak je handen nat tijdens het draaien van de falafels. Maak nu ongeveer 28 falafels. Verhit vervolgens een pannetje met een flinke laag olie en bak de falafels in porties in ongeveer 4 minuten gaar. Snijd het Turks brood in 6 stukken, de komkommer in plakken en de sla in reepjes.

 Verdeel de sla, komkommer en peen julienne over de broodjes en leg hier ongeveer 4-5 falafels op per broodje. Maak de broodjes falafel af met de tahin saus en peterselie.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

zoete-aardappel-falafel
21 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lekker verfrissend! Hoe maak je de lekkerste cold brew ijskoffie + 3 variaties

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.