Ga naar de inhoud
10 x bananenbrood

10 x bananenbrood

Bananenbrood is al een hele tijd een trend en wij denken dat deze zeker nog even zal blijven. Er zijn namelijk zo veel bananenbrood recepten en leuke variaties daarop. Bovendien is het ook gewoon zo ontzettend lekker.

13 januari 2023

Sandra

Dit ‘brood’ lijkt meer een cake, maar is (meestal) een iets gezondere variant doordat het gezoet wordt met rijpe bananen. Dat is dan ook meteen waar de naam bananenbrood vandaan komt. Het bevat vaak minder suikers dan de gemiddelde cake. Om die reden is het een geliefd tussendoortje of zelfs een ontbijt. Er zijn veel verschillende variaties op bananenbrood. Je kunt dit makkelijke basisrecept voor bananenbrood nemen en hier ook zelf ingrediënten zoals noten en fruit aan toe voegen.

Het lekkerste bananenbrood maken

We hebben hier de lekkerste en meest populairste recepten voor je bij elkaar gezet. Stiekem hebben we nog meer bananenbrood recepten. Zelfs een hele categorie vol. Bekijk ze hier in de categorie voor bananenbrood recepten.

10 x bananenbrood recepten

bananenbrood recept

#1 Bananenbrood gezond recept

Maak zelf een gezond en lekker bananenbrood met dit makkelijk basisrecept met maar 7 ingrediënten! Natuurlijk gezoet door banaan en een snufje kaneel.

Bananenbrood mango

#2 Bananenbrood mango

Heerlijk zoet en healthy bananenbrood met zomerse stukjes mango en een crunch van pecan. In slechts 15 minuten zet je het in de oven.

Bananenbrood met appel

#3 Bananenbrood met appel en rozijnen

Gezond tussendoortje van bananenbrood gemaakt met speltmeel met stukjes appel en rozijnen. Lekker, gezond en snel voorbereid.

Chocolade bananenbrood

#4 Chocolade bananenbrood

Van dit gezonde chocolade bananenbrood kun je best nog een plakje pakken, want er zitten enkel natuurlijke suikers in. Ook fijn: snel klaar.

#5 Bananenbrood met kokos

Dit gezonde bananenbrood heeft de heerlijke smaak van kokos en een lekkere crunch door de hazelnoten. Gezoet met natuurlijke suikers.

#6 Bananenbrood met rood fruit

Heerlijk zoet bananenbrood met dadels en rood fruit. Dit bananenbrood is een erg lekker tussendoortje. Gezoet met natuurlijke suikers zoals dadels.

glutenvrij-bananenbrood

#7 Glutenvrij bananenbrood met pindakaas

Dit licht zoete bananenbrood is gemaakt met amandelmeel en is daarom glutenvrij! Heerlijk met een vleug pindakaas en stukjes cacao nibs.

Bananenbrood muffins

#8 Bananenbrood muffins met blauwe bessen

Een leuke variatie op een bananenbrood zijn deze bananenbrood muffins met blueberries. Een gezonde snack die bovendien ook nog eens glutenvrij is.

carrot-cake-bananenbrood

#9 Carrot cake bananenbrood

Deze combinatie van worteltjestaart en bananenbrood brengt twee lekkernijen bij elkaar!

bananenbrood

#10 Gemarmerd bananenbrood

Dit gemarmerde bananenbrood is heerlijk als gezonde snack of tussendoortje!