10 x Kerst tapas

The more the merrier. Tapas met Kerst betekent een huis vol met mensen en een tafel vol met gerechten. Bekijk de Kerst tapas top 10.

Lekker lang tafelen met een tafel vol verschillende hapjes. Heel gezellig en zo kun je ook diverse gerechtjes proeven. Er zijn ontzettend veel soorten tapasgerechten. Van simpelweg olijven en andere gerechtjes die je gemakkelijk met je vingers kunt eten tot kleine gerechten die je op een bordje schept. Ook kun je eindeloos variëren met koud, warm, vlees, vis, vega en vegan.

Tapas met Kerstmis

Het klinkt misschien makkelijk omdat het kleine gerechten zijn, maar allemaal kleine en verschillende hapjes kunnen zomaar ineens heel veel werk betekenen. Houd er ook rekening mee dat warme dingen ook allemaal tegelijk klaar moeten zijn, want anders sta je de hele avond in de keuken en dat was natuurlijk juist niet het idee van de gezellige tapasavond. Je kunt ook aan je gasten vragen om wat tapasgerechten mee te nemen. Dat scheelt werk en wie weet ontdek je zo nog iets nieuws. Met Kerst is het extra leuk om de tapas net ietsje feestelijker te maken dan een 'gewone' tapas avond. Wij zetten 10 Kerst tapas voor je bij elkaar zodat jij kunt kiezen uit de lekkerste.

Verschillende tapasrondes

Het is ook een optie om de tapasavond in fases te plannen. Het is dan handig om alle gerechten voordat je gasten er zijn zo ver mogelijk voor te bereiden. Bij tapas ronde 1 zou je dus kunnen beginnen met enkel koude tapas te eten. Voordat je de koude tapas serveert, kun je de oven alvast voorverwarmen. Klaar voor ronde 2? Dan kun je een combinatie maken van koude tapas (die je al hebt voorbereid), tapas die in de pan moeten worden verwarmd en tapas uit de (al voorverwarmde) oven. De laatste ronde zou hetzelfde kunnen zijn als ronde 2 of je maakt er een zoete tapas ronde van met leuke desserts om te delen of in kleine glaasjes. Of misschien nog een ronde 4, 5 en 6?

10 x Kerst tapas

#1 Crostini’s met brie en cranberry
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 15 stuks
  • *

Mooi en feestelijk hapje voor Kerst van krokante broodjes met romige brie en friszoete cranberry compote. Een heerlijke combi.

#2 Coquilles met avocado doperwtenpuree
  • Voorgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 6 PERSONEN
  • **

Maak indruk met kerst of oud op nieuw met deze chique amuse van coquille met krokante pancetta

#3 Mini kerst quiches
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 8 stuks
  • **

Maak deze mini Kerst quiches gevuld met tomaatjes, rucola en rauwe ham. Extra feestelijk met de sterren van bladerdeeg erbovenop.

#4 Filodeeg buideltjes met geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 60 MINUTEN + 12 OVENTIJD
  • 10 STUKS
  • **

Lekker en verrassend borrelhapje of voorgerecht gevuld met geitenkaas, spek en bosui

#5 Caprese spiesjes met gehaktballetjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 20 hapjes
  • **

Deze hapjes hebben een Italiaans tintjes door de zongedroogde tomaten, basilicum en mozzarella en zijn heerlijk tijdens een feestje!

#6 Zalmbonbons
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 4 stuks
  • **

Deze bonbons van gerookte zalm zijn gevuld met een romig mengsel met Hollandse garnalen, een perfect hapje of amuse

#7 Gevulde tomaten met pesto risotto
  • Voorgerecht
  • 40 min + 15 min oventijd
  • 5 stuks
  • **

Deze gevulde tomaten met Italiaanse twist zijn een heerlijk hapje of bijgerecht.

#8 Prikkers met meloen en garnaal
  • Hapjes en snacks
  • 15 min
  • 10 stuks
  • *

Dit makkelijk tapas hapje combineert de zoete smaak van meloen met garnaal en basilicum

#9 Gevulde aubergine rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 12 hapjes
  • **

Deze plakken gegrilde groenten gevuld met ricotta en olijven tapenade zijn een perfect vegetarisch hapjes voor een tapas avond!

#10 Camembert met cranberry
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 25 oventijd
  • 1 stuk
  • *

Begin de kerstborrel of kerstdiner goed met deze camembert met cranberry uit de oven

Vind je dit leuk?
102 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

leukerecepten 27 december 2014 om 13:31

Leuk om te horen

annie 27 december 2014 om 13:30

ik heb gisteren de gevulde champignons gemaakt... heerlijk!