10 x stoofschotels

Stoofschotels zijn erg typerend voor het najaar. Een heerlijke warme schotel die lekker vullend is. Wist je al dat je stoofschotels zowel met vlees, vis en vegetarisch kunt maken? Hieronder vind je inspiratie voor 10 lekkere stoofschotels!

Wanneer het buiten langzaam kouder wordt, is het echt tijd om stoofschotels te maken. Natuurlijk zijn er de klassieke varianten zoals Franse boeuf bourguignon waarbij rundvlees in rode wijn gestoofd wordt. Ook kun je een lekkere stoofschotel maken met een stevige vis. En ook voor vegetariërs zijn stoofschotels makkelijke maaltijden om te maken. Denk wederom aan een Frans gerecht, namelijk ratatouille. Groenten zoals aubergine en pompoen zijn namelijk ook erg geschikt om te gebruiken in stoofschotels.

Het handige aan stoofschotels is dat je deze makkelijk een dag van te voren kunt maken. Opwarmen gaat lekker snel. Daarom is het aan te raden om altijd een wat grotere portie te maken. Stoofschotels hebben altijd een beetje tijd nodig om te stoven, dus het is handig om naderhand bijvoorbeeld een extra portie in te vriezen!

#1 Goulash
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 2 ½ - 3 uur
  • 3 a 4 personen
  • **

Deze goulash is een heerlijk eenpansgerecht met rundvlees, paprika’s en aardappelen die in de saus gegaard worden

#2 Budget recept: visstoof met paprika
  • 14-06-2017
  • 2 reacties
  • Jaimy Van Dijke

Meestal eet ik 1 a 2 x per week vis. Dit kan een lekker stukje zalm zijn of garnalen maar als ik voor een goedkoper stukje vis wil gaan dan kies ik voor koolvisfilet.

#3 Boeuf bourguignon
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 3 uur stoven
  • 4 personen
  • **

Heerlijk recept voor deze Franse stoofschotel met rundvlees en champignons gestoofd in o.a. rode wijn

#4 Coq au vin
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 min
  • 4 personen
  • **

Dit is een klassiek Frans recept met kip en groenten in een heerlijke wijnsaus

#5 Jachtschotel met appel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3,5 uur stoven
  • 6 personen
  • **

Van deze ovenschotel met een laag stoofvlees, aardappelpuree en appel warm je zeker op!

#6 Hachee basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 4-5 personen
  • **

Hét basisrecept om klassieke hachee te maken, een heerlijk zacht stoofvlees met o.a. uien, laurier en kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rode kool!

#7 Stoba (Caribische stoofschotel)
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 3 uur wachten
  • 4 a 5 personen
  • **

Mijn versie van de populaire stoofschotel met rundvlees en pruimen afkomstig van o.a. Bonaire

#8 Ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke traditionele Franse groentestoof met o.a. courgette, aubergine en paprika, in 30 minuten klaar en bovendien koolhydraatarm!

#9 Italiaanse stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 2,5 UUR STOVEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke recept voor winterse stoofschotel met een Italiaans tintje

#10 Vegetarische aubergine stoof
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 stoven
  • 2-3 personen
  • **

Deze vegetarische stoofschotel met aubergine is lekker als hoofdgerecht of bij een Turkse mezze

Bewaar
Print
Deel

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Reacties

Laat je reactie achter

Jose 6 december 2019 om 14:23

Super lekkere recepten

Beantwoorden
Lianne 2 november 2020 om 17:37

Heerlijke recepten en goed te doen

Beantwoorden

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.