10 x stoofschotels

Stoofschotels zijn erg typerend voor het najaar. Een heerlijke warme schotel die lekker vullend is. Wist je al dat je stoofschotels zowel met vlees, vis en vegetarisch kunt maken? Hieronder vind je inspiratie voor 10 lekkere stoofschotels!

Wanneer het buiten langzaam kouder wordt, is het echt tijd om stoofschotels te maken. Natuurlijk zijn er de klassieke varianten zoals Franse boeuf bourguignon waarbij rundvlees in rode wijn gestoofd wordt. Ook kun je een lekkere stoofschotel maken met een stevige vis. En ook voor vegetariërs zijn stoofschotels makkelijke maaltijden om te maken. Denk wederom aan een Frans gerecht, namelijk ratatouille. Groenten zoals aubergine en pompoen zijn namelijk ook erg geschikt om te gebruiken in stoofschotels.

Het handige aan stoofschotels is dat je deze makkelijk een dag van te voren kunt maken. Opwarmen gaat lekker snel. Daarom is het aan te raden om altijd een wat grotere portie te maken. Stoofschotels hebben altijd een beetje tijd nodig om te stoven, dus het is handig om naderhand bijvoorbeeld een extra portie in te vriezen!

#1 Goulash
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 2 uur
  • 3 à 4 personen
  • **

Deze goulash is een heerlijk eenpansgerecht met rundvlees, paprika’s en aardappelen die in de saus gegaard worden.

#2 Boeuf bourguignon
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 3 uur stoven
  • 4 personen
  • **

Heerlijk recept voor deze klassieke Franse stoofschotel met rundvlees, champignons en aardappels gestoofd in o.a. rode wijn.

#3 Coq au vin
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 min
  • 4 personen
  • **

Dit is een klassiek Frans recept met kip en groenten in een heerlijke wijnsaus

#4 Jachtschotel met appel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 6 personen
  • **

Van deze ovenschotel met een laag stoofvlees, aardappelpuree en appel warm je zeker op!

#5 Hachee basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 4-5 personen
  • **

Hét basisrecept om klassieke hachee te maken, een heerlijk zacht stoofvlees met o.a. uien, laurier en kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rode kool!

#6 Stoba (Caribische stoofschotel)
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 3 uur wachten
  • 4 a 5 personen
  • **

Mijn versie van de populaire Antilliaanse stoofschotel met rundvlees en pruimen afkomstig van o.a. Bonaire. Lekker met rijst, aardappelen of gebakken bakbanaan.

#7 Ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke traditionele Franse groentestoof met o.a. courgette, aubergine en paprika, in 30 minuten klaar en bovendien koolhydraatarm!

#8 Italiaanse stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 2 uur 30 min stoven
  • 4 personen
  • **

Heerlijke recept voor winterse stoofschotel met een Italiaans tintje

#9 Vegetarische aubergine stoof
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min stoven
  • 2-3 personen
  • **

Deze vegetarische stoofschotel met aubergine is lekker als hoofdgerecht of bij een Turkse mezze

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Laat je reactie achter

Lianne 2 november 2020 om 17:37

Heerlijke recepten en goed te doen

Beantwoorden
Jose 6 december 2019 om 14:23

Super lekkere recepten

Beantwoorden

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!