10 x vegetarische stamppotten

Wil je eens een keer een vegetarische stamppot maken? Wij hebben genoeg inspiratie om deze Hollandse pot eens vega te maken. Van de klassiekers tot aan leuke combinaties met andere keukens.

Wat vaker vegetarisch eten kan ook gewoon met onze eigen Hollandse gerechten. Je kunt simpelweg het vlees inruilen voor een vleesvervanger, maar het is natuurlijk ook leuk om wat nieuwe smaken te proberen. Wij zetten 10 heerlijke vegetarische stamppotten voor je bij elkaar.

Experimenteer met vegetarische stamppotten

Vegetarische rookworsten en gehaktballen zijn er inmiddels genoeg. Daarnaast kun je lekker experimenteren met verschillende smaken door inspiratie te halen uit een buitenlandse keuken. Wat dacht je van een Mexicaanse of Marokkaanse stamppot? Kook naast de klassieke andijvie en boerenkool stamppot ook eens met andere seizoenstoppers en maak een vegetarische spruitjes stamppot of een recept met raapstelen. Varieer met peulvruchten, noten, kaas, gedroogde en verse kruiden en maak lekkere toppings zoals zachtgegaarde uitjes of gebakken champignons in kruidenboter.

10 x vegetarische stamppotten

#1 Wortelstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 à 3 personen
  • *

Maak zelf deze heerlijke winterse stamppot van aardappels en wortel met een snufje kerrie.

#2 Rode bietenstamppot met appel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke smeuïge stamppot met rode bieten en geitenkaas geserveerd met gebakken plakken appel met kaneel en walnoten

#3 Pompoenstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze stamppot heeft een heerlijk herfstig tintje, doordat het gemaakt is met pompoen en op smaak gebracht is met salie en geitenkaas.

#4 Raapstelen stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Op zoek naar een recept met raapstelen? Wat dacht je van deze heerlijke voorjaars stamppot gemaakt met raapstelen gecombineerd met stukjes kaas en gedroogde tomaatjes

#5 Spinaziestamppot met ei
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Serveer deze vegetarische stamppot met spinazie en pijnboompitten met een gekookt eitje en je hebt een heerlijke winterse maaltijd.

#6 Mexicaanse stamppot met bonen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Dit is een vegetarische stamppot met een Mexicaanse twist gevuld met paprika, mais en kidneybonen.

#8 Hutspot
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk basisrecept om heerlijke smeuïge en smaakvolle hutspot te maken. Deze stamppot is op basis van aardappels, wortel en ui en wordt daarom ook vaak peen en uien genoemd.

#9 Stamppot met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Probeer eens deze verrassende stamppot met gebakken paprika, oude kaas en rucola. Een heerlijke combinatie en weer eens iets anders dan de standaard stamppot.

#10 Marokkaanse stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 a 3 personen
  • *

Kruidige stamppot van wortel, aardappel en kikkererwten met ras el hanout kruiden.

Vind je dit leuk?
4 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel