Ga naar de inhoud
Mexicaanse stamppot met bonen

Mexicaanse stamppot met bonen

Dit is een vegetarische stamppot met een Mexicaanse twist gevuld met paprika, mais en kidneybonen.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr kruimige aardappelen ( geschild )
  • 1 rode paprika
  • 150 gr maïs
  • 200 gr kidneybonen
  • 1 theelepel komijn
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 100 ml warme melk ( plantaardig )
  • peper en zout
  • boter

Benodigdheden

  • Pureestamper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten.


  2. Snijd in de tussentijd de paprika in blokjes. Verhit een beetje boter in de pan en bak de paprika ongeveer 5 minuten. Voeg komijn- en paprikapoeder toe met peper en zout naar smaak. Bak nog 3 minuten en voeg dan mais en bonen toe. Verwarm op laag vuur.


    mexicaanse stamppot www.leukerecepten.nl mexicaanse stamppot www.leukerecepten.nl mexicaanse stamppot www.leukerecepten.nl mexicaanse stamppot www.leukerecepten.nl
  3. Stamp de aardappelen als deze gaar zijn met de warme melk. Breng de puree ook op smaak met peper en zout. Meng als laatste stap de aardappelpuree met het groentemengsel.


  4. Tip: wil je vlees of vis toevoegen? Serveer de Mexicaanse stamppot dan eens met gegrilde kip of een stukje witvis.