Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mexicaanse stamppot met bonen

Dit is een vegetarische stamppot met een Mexicaanse twist gevuld met paprika, mais en kidneybonen.

Ingrediënten
  • 500 gr kruimige aardappelen (geschild)
  • 1 rode paprika
  • 150 gr mais
  • 200 gr kidneybonen
  • 1 theelepel komijn
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 100 ml warme melk
  • peper en zout
  • boter
Benodigdheden
  • Puree stamper

Bereiding
Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten. Snijd in de tussentijd de paprika in blokjes, verhit een beetje boter in de pan en bak de paprika ongeveer 5 minuten. Voeg komijn- en paprikapoeder toe met peper en zout naar smaak. Bak nog 3 minuten en voeg dan mais en bonen toe. Verwarm op laag vuur.

Mexicaanse-stamppot-4.jpg
Mexicaanse-stamppot-2.jpg
Mexicaanse-stamppot-3.jpg
Mexicaanse-Stamppot.jpg

Stamp de aardappelen als deze gaar zijn met de warme melk. Breng de puree ook op smaak met peper en zout. Meng als laatste stap de aardappel puree met het groentemengsel.

Tip: wil je vlees of vis toevoegen serveer de Mexicaanse stamppot dan eens met gegrilde kip of een stukje witvis.

Beoordeling (72 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×