
Mexicaanse stamppot met bonen
Dit is een vegetarische stamppot met een Mexicaanse twist gevuld met paprika, mais en kidneybonen.
30 M
Ingrediënten
Voor personen
-
500 gr kruimige aardappelen ( geschild )
-
1 rode paprika
-
150 gr maïs
-
200 gr kidneybonen
-
1 theelepel komijn
-
1,5 theelepel paprikapoeder
-
100 ml warme melk ( plantaardig )
-
peper en zout
-
boter
Benodigdheden
-
Pureestamper
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten.
-
Snijd in de tussentijd de paprika in blokjes. Verhit een beetje boter in de pan en bak de paprika ongeveer 5 minuten. Voeg komijn- en paprikapoeder toe met peper en zout naar smaak. Bak nog 3 minuten en voeg dan mais en bonen toe. Verwarm op laag vuur.
-
Stamp de aardappelen als deze gaar zijn met de warme melk. Breng de puree ook op smaak met peper en zout. Meng als laatste stap de aardappelpuree met het groentemengsel.
-
Tip: wil je vlees of vis toevoegen? Serveer de Mexicaanse stamppot dan eens met gegrilde kip of een stukje witvis.
Heeft het gesmaakt?
207 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 440
- vet 5 gr
- verzadigd vet 2 gr
- koolhydraten 85 gr
- w.v. suikers 8 gr
- vezels 12 gr
- eiwit 13 gr
- zout 1.2 gr
Ook lekker