Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mexicaanse stamppot met bonen

Dit is een vegetarische stamppot met een Mexicaanse twist gevuld met paprika, mais en kidneybonen.

Ingrediënten
  • 500 gr kruimige aardappelen (geschild)
  • 1 rode paprika
  • 150 gr mais
  • 200 gr kidneybonen
  • 1 theelepel komijn
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 100 ml warme melk
  • peper en zout
  • boter
Benodigdheden
  • Puree stamper

Bereiding
Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten. Snijd in de tussentijd de paprika in blokjes, verhit een beetje boter in de pan en bak de paprika ongeveer 5 minuten. Voeg komijn- en paprikapoeder toe met peper en zout naar smaak. Bak nog 3 minuten en voeg dan mais en bonen toe. Verwarm op laag vuur.

Mexicaanse-stamppot-4.jpg
Mexicaanse-stamppot-2.jpg
Mexicaanse-stamppot-3.jpg
Mexicaanse-Stamppot.jpg

Stamp de aardappelen als deze gaar zijn met de warme melk. Breng de puree ook op smaak met peper en zout. Meng als laatste stap de aardappel puree met het groentemengsel.

Tip: wil je vlees of vis toevoegen serveer de Mexicaanse stamppot dan eens met gegrilde kip of een stukje witvis.

Beoordeling (44 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Gezonde recepten

Makkelijke en gezonde recepten voor een fit en gezond leven. Deze gerechten bevatten veel fruit, groenten, proteïne, vezels, vetarm vlees en veel vitamine. Verantwoorde recepten die vooral ook heel erg lekker zijn.

Kip fajita’s
Andijvie smoothie
Kipsalon met zoete aardappel
Vegetarische aubergine stoof
Salade met gerookte kip en spekjes