Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mexicaanse stamppot met bonen

Dit is een vegetarische stamppot met een Mexicaanse twist gevuld met paprika, mais en kidneybonen.

Ingrediënten
  • 500 gr kruimige aardappelen (geschild)
  • 1 rode paprika
  • 150 gr mais
  • 200 gr kidneybonen
  • 1 theelepel komijn
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 100 ml warme melk
  • peper en zout
  • boter
Benodigdheden
  • Puree stamper

Bereiding
Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten. Snijd in de tussentijd de paprika in blokjes, verhit een beetje boter in de pan en bak de paprika ongeveer 5 minuten. Voeg komijn- en paprikapoeder toe met peper en zout naar smaak. Bak nog 3 minuten en voeg dan mais en bonen toe. Verwarm op laag vuur.

Stamp de aardappelen als deze gaar zijn met de warme melk. Breng de puree ook op smaak met peper en zout. Meng als laatste stap de aardappel puree met het groentemengsel.

Tip: wil je vlees of vis toevoegen serveer de Mexicaanse stamppot dan eens met gegrilde kip of een stukje witvis.

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×