
Stamppot met paprika
Probeer eens deze verrassende stamppot met gebakken paprika, oude kaas en rucola. Een heerlijke combinatie en weer eens iets anders dan de standaard stamppot.
25 M
Ingrediƫnten: Stamppot met paprika
Voor personen
-
2 stuks puntpaprika
-
500 gr kruimige aardappels ( geschild )
-
1 uitje
-
45 gram margarine ( plantaardig )
-
scheutje melk ( plantaardig )
-
75 gr oude kaas ( geraspt en eventueel vegan )
-
2 handjes rucola
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Stamppot met paprika
-
Schil de aardappels en kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar.
-
Hak het uitje fijn. Smelt een klein beetje boter of margarine in een koekenpan en fruit de ui aan. Hak de paprikaās in blokjes en bak even mee.
-
Aardappels klaar? Zet het vuur uit, giet ze af en doe ze terug in de pan en leg de deksel erop.
-
Stamp de aardappels fijn en voeg de margarine, melk, peper en zout toe en meng door elkaar. Doe dan de gebakken paprika en uitje erbij en schep er doorheen.
-
Roer als laatste de rucola en de geraspte oude kaas erdoor.
-
Zijn de paprika’s niet in het seizoen? Kies dan voor paprika’s in pot.
Heeft het gesmaakt?
71 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 510
- vet 27 gr
- verzadigd vet 10 gr
- koolhydraten 52 gr
- w.v. suikers 6.5 gr
- vezels 6 gr
- eiwit 14 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker