Stamppot met paprika

Probeer eens deze verrassende stamppot met gebakken paprika, oude kaas en rucola. Een heerlijke combinatie en weer eens iets anders dan de standaard stamppot.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de aardappels en kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar.

  2. Hak het uitje fijn. Smelt een klein beetje boter of margarine in een koekenpan en fruit de ui aan. Hak de paprika’s in blokjes en bak even mee.

  3. Aardappels klaar? Zet het vuur uit, giet ze af en doe ze terug in de pan en leg de deksel erop.

  4. Stamp de aardappels fijn en voeg de margarine, melk, peper en zout toe en meng door elkaar. Doe dan de gebakken paprika en uitje erbij en schep er doorheen.

  5. Roer als laatste de rucola en de geraspte oude kaas erdoor.

  6. Zijn de paprika’s niet in het seizoen? Kies dan voor paprika’s in pot.

Heeft het gesmaakt?
67 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!