Raapstelen stamppot

Op zoek naar een recept met raapstelen? Wat dacht je van deze heerlijke voorjaars stamppot gemaakt met raapstelen gecombineerd met stukjes kaas en gedroogde tomaatjes

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar in ca 15 minuten. Snijd het onderste stukje van de raapstelen en snijd de stelen in stukken van ca 3 cm. Giet de aardappels af en doe terug in de pan. Pureer met een stamper fijn. Voeg een klontje boter en scheut melk toe en meng door elkaar. Voeg dan de raapstelen toe en schep er met een houten lepel doorheen.

  2. Laat de stamppot een paar minuten op laag vuur doorwarmen zodat de raapstelen iets kunnen slinken. Breng de stamppot op smaak met met een paar druppels maggie. Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes en de kaas in blokjes en schep als laatste door de raapstelen stamppot zodat deze een beetje kunnen smelten.

  3. Lekker met jus en eventueel een worstje, spek of een stukje vis

Heeft het gesmaakt?
125 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!