Raapstelen stamppot

Op zoek naar een recept met raapstelen? Wat dacht je van deze heerlijke voorjaars stamppot gemaakt met raapstelen gecombineerd met stukjes kaas en gedroogde tomaatjes

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Kook de aardappels gaar in ca 15 minuten. Snijd het onderste stukje van de raapstelen en snijd de stelen in stukken van ca 3 cm. Giet de aardappels af en doe terug in de pan. Pureer met een stamper fijn. Voeg een klontje boter en scheut melk toe en meng door elkaar. Voeg dan de raapstelen toe en schep er met een houten lepel doorheen.

 Laat de stamppot een paar minuten op laag vuur doorwarmen zodat de raapstelen iets kunnen slinken. Breng de stamppot op smaak met met een paar druppels maggie. Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes en de kaas in blokjes en schep als laatste door de raapstelen stamppot zodat deze een beetje kunnen smelten.

 Lekker met jus en eventueel een worstje, spek of een stukje vis

raapstelen-stamppot
83 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.