Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rode bietenstamppot met appel

Heerlijke smeuïge stamppot met rode bieten en geitenkaas geserveerd met gebakken plakken appel met kaneel en walnoten

Ingrediënten
Benodigdheden:

Bereiding

 Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in ca 15 tot 20 minuten gaar. Snijd de rode bieten in blokjes. Haal het klokhuis uit de appel en snijd in plakjes. Bestrooi met een beetje kaneel en bak in een pan met een klein beetje boter 10 minuutjes.

 Giet de aardappels af en doe terug in de pan. Voeg de melk en boter toe en pureer met een stamper tot een smeuïge aardappelpuree. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Voeg de helft van de geitenkaas toe en roer door de puree. Schep ook de rode bieten er door. Serveer de bietenstamppot met de gebakken appel, de overgebleven geitenkaas, walnoten en eventueel een beetje peterselie.

rode bieten stamppot www.leukerecepten.nl

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×