Rode bietenstamppot met appel
Heerlijke smeuïge stamppot met rode bieten en geitenkaas geserveerd met gebakken plakken appel met kaneel en walnoten
ingrediënten
Benodigdheden:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in ca. 15 tot 20 minuten gaar. Snijd de rode bieten in blokjes. Haal het klokhuis uit de appel en snijd in plakjes. Bestrooi met een beetje kaneel en bak in een pan met een klein beetje boter voor ongeveer 10 minuutjes.
-
Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Voeg de melk en boter toe en pureer met een stamper tot een smeuïge aardappelpuree. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Voeg de helft van de geitenkaas toe en roer door de puree. Schep ook de rode bieten er doorheen. Serveer de bietenstamppot met de gebakken appel, de overgebleven geitenkaas, walnoten en eventueel een beetje peterselie.

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!