Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bietenstamppot

Heerlijke winterse combinatie van rode bieten, geitenkaas en appel

Ingrediënten
1 kilo aardappelen (kruimig)
50 gr boter
1 appel, geschild en in stukjes
100 ml warme melk
Pot 680 gr rode bieten
Peper en zout
125 gr geitenkaas
Rookworst voor 4 personen
 
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Roer de boter en melk er door zodat er een smeuige puree ontstaat. Verwarm de rode bieten en roer ze door de puree. Schep als laatste de appel en geitenkaas er door en breng op smaak met wat peper en zout. Verwarm de rookworst volgens de verpakking en serveer samen met de bietenstamppot. 
 

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×