Budget recept: visstoof met paprika
- 14-06-2017
- 3 reacties
- Sandra
Meestal eet ik 1 a 2 x per week vis. Dit kan een lekker stukje zalm zijn of garnalen maar als ik voor een goedkoper stukje vis wil gaan dan kies ik voor koolvisfilet.
De ervaring die ik heb hiermee is dat deze soms droog wordt tijdens het bakken. Daarom heb ik ze deze keer gestoofd in een saus van tomaat, paprika en courgette. Hierdoor heb je een lekker mals stukje vis voor een klein prijsje.
De recepten die ik maak voor deze budgetreeks kosten niet meer dan 2 euro per persoon. Ze bevatten zo veel mogelijk verse ingrediënten en zijn een complete maaltijd. De prijzen bij de recepten zijn meestal gebaseerd op die van de Jumbo en AH. Waarschijnlijk kun je de recepten nog goedkoper maken door bepaalde aanbiedingen of bijvoorbeeld de groenteboer.
De totale kosten van dit recept zijn € 5,43 : 4 = € 1,35 p.p
Visstoof met paprika
HOOFDGERECHT – 30 MINUTEN – 4 PERSONEN
Ingrediënten
2 uien € 0,20
2 tenen knoflook € 0,10
2 paprika’s € 1,20
1 courgette € 0,59
1 rode peper € 0,29
400 gr koolvis (ontdooid) € 1,79
200 ml visbouillon € 0,11
400 ml tomatenblokjes € 0,60
300 gr snelkookrijst € 0,55
In huis:
1 theelepel paprikapoeder
Olijfolie om te bakken
Bereiding
Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een grote pan met een eetlepel olijfolie. Voeg de paprika en courgette in stukjes toe en de rode peper in dunne ringen. Blus de groenten af met de bouillon en voeg de tomatenblokjes toe.



Breng op smaak met wat paprikapoeder en eventueel nog een snufje peper en/of zout. Snijd de vis in stukken en leg deze ca. 10 min in de saus. Draai ze na 5 min een keer om en laat ook de andere kant gaar worden. Kook ondertussen de rijst gaar. Serveer de rijst met de visstoof.
Laat je reactie achter
Helaas totaal geen smaak wanneer je vis en rijst bij elkaar voegt.
erg lekker, in plaats van rijst heb ik krieltjes erdoor heen gedaan en een beetje provencaalse kruiden er aan toegevoegd vor net dat beetje extra smaak, heb het geheel ook iets langer laten stoven om de krieltjes te garen. heerlijk!
Ik ben fan van jullie indiase wortelsoep