Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Budget recept: visstoof met paprika

Meestal eet ik 1 a 2 x per week vis. Dit kan een lekker stukje zalm zijn of garnalen maar als ik voor een goedkoper stukje vis wil gaan dan kies ik voor koolvisfilet.

De ervaring die ik heb hiermee is dat deze soms droog wordt tijdens het bakken. Daarom heb ik ze deze keer gestoofd in een saus van tomaat, paprika en courgette. Hierdoor heb je een lekker mals stukje vis voor een klein prijsje.

De recepten die ik maak voor deze budgetreeks kosten niet meer dan 2 euro per persoon. Ze bevatten zo veel mogelijk verse ingrediënten en zijn een complete maaltijd. De prijzen bij de recepten zijn meestal gebaseerd op die van de Jumbo en AH. Waarschijnlijk kun je de recepten nog goedkoper maken door bepaalde aanbiedingen of bijvoorbeeld de groenteboer.

De totale kosten van dit recept zijn € 5,43 : 4 = € 1,35 p.p

Visstoof met paprika

HOOFDGERECHT – 30 MINUTEN – 4 PERSONEN
 
Ingrediënten
2 uien € 0,20
2 tenen knoflook € 0,10
2 paprika’s € 1,20
1 courgette € 0,59
1 rode peper € 0,29
400 gr koolvis (ontdooid) € 1,79
200 ml visbouillon € 0,11
400 ml tomatenblokjes € 0,60
300 gr snelkookrijst € 0,55

In huis:
1 theelepel paprikapoeder
Olijfolie om te bakken

Bereiding
Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een grote pan met een eetlepel olijfolie. Voeg de paprika en courgette in stukjes toe en de rode peper in dunne ringen. Blus de groenten af met de bouillon en voeg de tomatenblokjes toe.

Breng op smaak met wat paprikapoeder en eventueel nog een snufje peper en/of zout. Snijd de vis in stukken en leg deze ca. 10 min in de saus. Draai ze na 5 min een keer om en laat ook de andere kant gaar worden. Kook ondertussen de rijst gaar. Serveer de rijst met de visstoof.

Reacties

Laat je reactie achter

R
Rita 6 november 2018 om 15:53

Ik ben fan van jullie indiase wortelsoep

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×