Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bijgerechten

Vind hier bijgerechten die je makkelijk kunt combineren met een stukje vlees of vis. Denk aan bijvoorbeeld aardappels op verschillende wijze, een frisse salade of groente zoals sperziebonen, gegratineerde bloemkool of champignons. Bedenk nu zelf een complete maaltijd met deze recepten.

Gevulde aardappeltjes met bosui en bacon

  • Bijgerecht
  • 30 min + 10 oventijd
  • 16 stuks
  • **

Deze met roomkaas en bacon gevulde aardappeltjes zijn erg lekker als bijgerecht tijdens het kerst diner of als lekker hapje tijdens de feestdagen.

Guacamole

  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Een romige en gezonde groene dip gemaakt van avocado en tomaat

Zoete aardappel nacho’s met chicken melt

  • Bijgerecht
  • 10 min + 13 min oventijd
  • 1 schotel
  • *

Nacho’s met een twist, namelijk van zoete aardappel met kip en gesmolten kaas.

Balinese salade met sperziebonen

  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 porties
  • **

Een salade van sperziebonen, witte kool en taugé op smaak gemaakt met zelfgemaakte boemboe bali, heerlijk als bijgerecht bij Indische gerechten.

Balinese Boemboe

  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 10 porties
  • *

Deze mix van kruiden en specerijen is de basis van vele Balinese gerechten zoals nasi en bami goreng of heerlijke curry’s.

Courgette feta balletjes

  • Bijgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Deze groenteballetjes met feta zijn lekker als bijgerecht, maar ook ideaal om als hapje te serveren

Zelfgemaakte gehaktballen

  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 5-20 stuks
  • *

Hét lekkerste recept voor zelfgemaakte gehaktballen inclusief stap voor stap video

Traditionele aardappelgratin

  • Bijgerecht
  • 30 min + 50 oventijd
  • 4-6 personen
  • **

Het basisrecept voor een perfecte en romige aardappelgratin zonder ei inclusief stap voor stap video

Asperge salade met geitenkaas

  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Een frisse salade van geschaafde groene asperges met een muntdressing

Kruidige komkommersalade met appel

  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 porties
  • *

Deze salade van komkommer en appel is lekker fris en kruidig. De dressing is met dille, limoen en yoghurt.

Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes

  • Bijgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Serveer deze heerlijke snacks van bladerdeeg gevuld met spinazie, ricotta en spek als hapje of als avondmaaltijd met een salade.

Salade met kersen en mozzarella

  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Frisse en zomerse salade met verse kersen, mozzarella en een balsamico dressing

Gevulde portobello met mozzarella

  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • **

Vegetarisch gevulde portobello, heerlijk als voorgerecht, bijgerecht of zelfs lekker op de BBQ.

Mallorcaanse tumbet

  • Bijgerecht
  • 45 min + 25 oventijd
  • 6 personen
  • **

Vegetarische ovenschotel uit Mallorca met laagjes van gegrilde groenten en aardappeltjes in tomatensaus

Patatas bravas van zoete aardappel

  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • **

Geroosterde zoete aardappel met een licht pikante Spaanse saus, heerlijk bij de tapas!

Lemon curd

  • Bijgerecht
  • 15 min + 20 wachten + afkoelen
  • 300 ml
  • **

Fris zoete crème op basis van citroenen die lekker is op taart, in je toetje of op scones

Naanbrood met 4 ingrediënten

  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 5 naanbroden
  • *

Naanbrood is is een luchtig brood, gemaakt in een handomdraai. Met dit recept kun je het naanbrood in zoete en hartige bereidingen gebruiken.

Zigeunersaus

  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 portie
  • **

Lekkere zelfgemaakte licht pittige zigeunersaus met paprika en augurk

Zelfgemaakte sambal

  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 1 potje
  • *

Pittig mengsel op basis van rode pepers op smaak gebracht met gember, knoflook en ketjap

Courgette caprese

  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Gezonde en koolhydraatarme lunch of bijgerecht van gevulde courgette met mozzarella en tomaat.

Teriyakisaus

  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 150 ml
  • *

Zelf deze Japanse teriyakisaus maken is niet moeilijk en is heerlijk vlees en/of groenten

Witlof in bladerdeeg

  • Bijgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Witlof met ham en kaas uit de oven in een krokant jasje van bladerdeeg

Albondigas

  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4 - 6 personen
  • **

Kruidige gehaktballetjes in een licht pittige spaanse tomatensaus

Aardappeltorentjes

  • Bijgerecht
  • 20 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • **

Feestelijke torentjes van aardappelschijfjes met een zure creme en waterkers

Prosecco cocktail met citroen

  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

De feestelijke verrassing van het kerstdiner: frisse cocktail met citroen en munt en suikerrandje

Vorige 1 2 3 4 ... 8 Volgende Alles weergeven

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette