Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bijgerechten

Vind hier bijgerechten die je makkelijk kunt combineren met een stukje vlees of vis. Denk aan bijvoorbeeld aardappels op verschillende wijze, een frisse salade of groente zoals sperziebonen, gegratineerde bloemkool of champignons. Bedenk nu zelf een complete maaltijd met deze recepten.

Witlof uit de oven met brie en cranberry
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Dit bijgerecht is erg lekker voor bij het kerstdiner. De brie smelt heerlijk over de witlof en de cranberry’s geven een zoet-zure smaak.

Stoofperen met kaneel
  • Bijgerecht
  • 15 min + 1 uur stoven
  • 6 stuks
  • *

Een perfect basisrecept met video om zelf de lekkerste stoofperen te maken voor Kerst

Aardappel kroketjes met amandelkorst
  • Bijgerecht
  • 40 min + 1 uur opstijven
  • 15 stuks
  • ***

Deze romige aardappel kroketjes met een krokante korst van panko en amandelen, zijn een heerlijk bijgerecht tijdens het kerstdiner.

Gepofte biet met geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 15 min + 75 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijk en feestelijk bijgerecht of voorgerechtje van rode bieten met zachte geitenkaas en tijm.

Gegratineerde groene asperges
  • Bijgerecht
  • 20 min + 5 min gratineren
  • 3 personen
  • *

Een heerlijk bijgerecht voor het kerstmenu dat heerlijk smaakt bij een stukje vlees of vis

Gevulde aardappeltjes met bosui en bacon
  • Bijgerecht
  • 30 min + 10 oventijd
  • 16 stuks
  • **

Deze met roomkaas en bacon gevulde aardappeltjes zijn erg lekker als bijgerecht tijdens het kerst diner of als lekker hapje tijdens de feestdagen.

Guacamole
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Lekkere guacamole maken? Deze heerlijke romige Mexicaanse dip van avocado is lekker als dip bij nacho's of gebruik de guacamole als topping bij je tortilla wraps of taco's!

Balinese salade met sperziebonen
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 porties
  • **

Een salade van sperziebonen, witte kool en taugé op smaak gemaakt met zelfgemaakte boemboe bali, heerlijk als bijgerecht bij Indische gerechten.

Balinese Boemboe
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 10 porties
  • *

Deze mix van kruiden en specerijen is de basis van vele Balinese gerechten zoals nasi en bami goreng of heerlijke curry’s.

Courgette feta balletjes
  • Bijgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Deze groenteballetjes met feta zijn lekker als bijgerecht, maar ook ideaal om als hapje te serveren

Traditionele aardappelgratin
  • Bijgerecht
  • 30 min + 50 oventijd
  • 4-6 personen
  • **

Het basisrecept voor een perfecte en romige aardappelgratin zonder ei inclusief stap voor stap video

Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes
  • Bijgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Serveer deze heerlijke snacks van bladerdeeg gevuld met spinazie, ricotta en spek als hapje of als avondmaaltijd met een salade.

Mallorcaanse tumbet
  • Bijgerecht
  • 45 min + 25 oventijd
  • 6 personen
  • **

Vegetarische ovenschotel uit Mallorca met laagjes van gegrilde groenten en aardappeltjes in tomatensaus

Lemon curd
  • Bijgerecht
  • 15 min + 20 wachten + afkoelen
  • 300 ml
  • **

Fris zoete crème op basis van citroenen die lekker is op taart, in je toetje of op scones

Naanbrood met 4 ingrediënten
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 5 naanbroden
  • *

Naanbrood is is een luchtig brood, gemaakt in een handomdraai. Met dit recept kun je het naanbrood in zoete en hartige bereidingen gebruiken.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×