Bijgerechten

Bijgerechten

Vind hier de lekkerste bijgerechten voor bij je maaltijd. Bijvoorbeeld zoete aardappel friet, Aziatische komkommersalade, gevulde champignons uit de oven of haricots verts met spek. Maak je diner compleet met een heerlijk bijgerecht.

Salade met burrata en perzik
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Een zomerse salade met burrata en perzik. Een heerlijke combinatie van sappige perzikpartjes, romige burrata en knapperige sla. Maak de salade af met pijnboompitten, verse basilicum en wat balsamicocrème. In slechts 10 minuten op tafel en ideaal als voorgerecht, lunch of bijgerecht.

Courgette spies met marinade
  • Bijgerecht
  • 10 min bereidingstijd + 15 min baktijd
  • 10 spiesen
  • *

Deze heerlijke en kleurrijke courgettespiesjes zijn makkelijk om te maken, perfect als plantaardige optie bij de BBQ en ook lekker voedzaam. Zo verras je zelfs de vleeseters met groenten!

Honing mosterd dressing
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 4 personen
  • *

Voeg een lekkere twist toe aan je maaltijd met deze heerlijke zelfgemaakte honing mosterd dressing. Perfect voor een salade, maar ook op een sandwich of gegrilde groenten bijvoorbeeld.

Roedjak manis (Indische fruitsalade)
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze heerlijke fruitsalade met Indische smaken zoals ketjap, sambal en palmsuiker is dus niet alleen zoet, maar een heerlijke combinatie van zoet, zout en zuur. Lekker bij een rijsttafel of als verfrissend tussendoortje.

Griekse pastasalade
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak deze heerlijke Griekse pastasalade: een combinatie van feta, olijven, gegrilde paprika en een verfrissende dressing zorgt voor een mix van mediterrane smaken. Perfect als lunch of bijgerecht bij een BBQ.

Gamba’s van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 30 min + 30 min marineren
  • 7 spiesen
  • *

Geniet van heerlijke gamba's van de BBQ, gemarineerd in een mix van kokosmelk, honing en limoensap. Met de zoete ananas en een vleugje koriander is dit een smaakvol gerecht van de barbecue.

Salade met mango
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Geniet van een smaakvolle salade met mango, avocado en feta. Deze kleurrijke combinatie biedt een perfecte balans tussen zoet, romig en zout. Ideaal als lichte lunch of bijgerecht tijdens de zomermaanden.

Stokbrood van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 stokbrood
  • *

Een lekker gegratineerd sneetje stokbrood met kruidenroomkaas en gesmolten kaas van de BBQ. De perfecte starter van een gezellige barbecue en makkelijk te maken met maar 3 basis ingrediënten.

Aziatische komkommersalade
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Zin in een fris bijgerecht? Dan zit je met deze Aziatische komkommersalade goed. Binnen enkele minuten staat het op tafel en je kunt het ook nog tot een paar dagen in de koelkast bewaren.

Salade met spekjes
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Geniet van een smaakvolle salade met knapperige spekjes, romige geitenkaas, zoete rozijnen en knapperige walnoten. De honing mosterd dressing maakt het geheel compleet. Lekker als bijgerecht of lichte lunch.

Koolrabi met kaassaus
  • Bijgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Makkelijk koolrabi recept van blokjes koolrabi met walnoten in een romige saus, gegratineerd in de oven met kaas. Lekker als bijgerecht bij aardappeltjes, puree en een stukje vlees of vegetarisch alternatief.

Tofu gehakt
  • Bijgerecht
  • 10 min voorbereidingstijd + 30 min oventijd + 10 min rusttijd
  • 4 porties
  • *

Wist je dat tofu ontzettend veelzijdig is? Je kunt er zelfs plantaardig ‘gehakt’ mee maken. Met maar een paar ingrediënten heb je zo een heerlijke vleesvervanger op tafel staan.

Gevulde puntpaprika’s met quinoa
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Gevulde puntpaprika’s uit de oven: heerlijk zoet, kruidig én met een bite van de knapperige amandelen en quinoa. Dit recept is helemaal plantaardig, voedzaam en staat binnen 40 minuten op tafel.

Tajine met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min kooktijd
  • 5 porties
  • *

De Marokkaanse keuken heeft ontzettend veel bekende gerechten, waaronder de tajine. Deze variant met wortel, kikkererwten en aardappel maak je makkelijk zelf in je eigen keuken en is ook nog helemaal plantaardig.

Smashed potatoes met knoflook
  • Bijgerecht
  • 15 min kooktijd + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Dé manier om je aardappelen lekker krokant te maken is door ze eerst te koken en daarna te ‘smashen’. Het is ideaal als bijgerecht en ze zijn het allerlekkerst met knoflook(poeder) en een sausje.

Bietensalade
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Snelle en makkelijke salade met rode bieten, appel, walnoten en feta. Lekker als lunch of bijgerecht.

Aardappelpuree maken
  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Maak zelf heerlijke romige aardappelpuree met dit basisrecept inclusief handige tips voor de meest lekkere en luchtige aardappelpuree. Lekker bij bijna elk gerecht.

Spruitjestaart
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Maak eens een quiche met spruitjes en (vegetarische) spek. Een lekkere en originele manier om spruitjes te eten.

Witlof gratin
  • Bijgerecht
  • 20 min + 20 min
  • 3
  • *

Een heerlijk witlof recept van gegratineerde witlof uit de oven met wortel, walnoten, rozijntjes en een romige bechamelsaus met knoflook. Ook geschikt voor de niet-witlof fans.

Gezonde groentekoekjes (fritters)
  • Bijgerecht
  • 25 min bereidingstijd
  • 9 fritters
  • *

Een extra portie groenten binnenkrijgen? Geen probleem! Met deze fritters gevuld met wortel en courgette zit je altijd goed.

Aardappeltortilla met chorizo
  • Bijgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 2
  • *

Spaanse aardappeltortilla uit de oven met chorizo en erwtjes, onmisbaar bij een tapasavond!

Zuurkoolkoekjes
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 10 stuks
  • *

Lekkere licht krokant gebakken hartige koekjes van aardappel en zuurkool. Ook heerlijk als winters bijgerecht.

Quiche met spinazie en brie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een lekkere combi van groene groenten, zachte brie en hartige cashewnoten gecombineerd in een hartige taart. Om je vingers bij op te eten.

Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes
  • Bijgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Serveer deze heerlijke snacks van bladerdeeg gevuld met spinazie, ricotta en spek als hapje of als avondmaaltijd met een salade.