Groentegratin

Heerlijke gratin uit de oven met plakjes courgette, wortel, tomaat en aardappel in room en gegratineerd met kaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de courgette, tomaten en wortel in plakjes van ca 2 mm dik. Tip: heb je weinig tijd? Kook dan de aardappels en wortel 5 minuutjes voor.

 Klop het ei los met de room. Pers de knoflook er bij en breng het mengsel op smaak met peper, zout, tijm en bieslook. Roer ook de kaas er door.

 Verdeel de plakken groenten en aardappel mooi over een ingevette ovenschaal. Giet het roommengsel over de groenten. Bak de aardappelgratin ca. 45 minuten in de oven. Heb je de aardappels en wortel voorgekookt, houd dan een baktijd van ca. 30 minuten aan.

 Tip: je kunt dit gerecht ook van te voren bereiden, bewaren in de koelkast en later in de oven bakken.

 Dit gerecht kun je als hoofdgerecht serveren, bijvoorbeeld met een salade, of als bijgerecht bij een stukje vlees, vis of vega.

groente-gratin
318 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.