Groentegratin
Heerlijke gratin uit de oven met plakjes courgette, wortel, tomaat en aardappel in room en gegratineerd met kaas.
20 M + 45 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
1 courgette
-
3 tomaten
-
1 grote wortel
-
snuf tijm
-
Snuf bieslook
-
1 teen knoflook
-
snuf peper en zout
-
400 gr aardappelschijfjes
-
125 ml slagroom
-
1 ei
-
1 handje geraspte kaas
-
boter + om in te vetten
Benodigdheden
-
Ovenschaal
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200° graden. Snijd de courgette, tomaten en wortel in plakjes van ca. 2 mm dik.
-
Klop het ei los met de room. Pers de knoflook er bij en breng het mengsel op smaak met peper, zout, tijm en bieslook. Roer ook de kaas er door.
-
Verdeel de plakken groenten en aardappel mooi over een ingevette ovenschaal. Giet het roommengsel over de groenten.
-
Bak de aardappelgratin ca. 45 minuten in de oven.
-
Je kunt dit gerecht ook van te voren bereiden, bewaren in de koelkast en later in de oven bakken.
-
Serveertip: Dit gerecht kun je als hoofdgerecht serveren, bijvoorbeeld met een salade, of als bijgerecht bij een stukje vlees, vis of vega.
-
Tip: heb je weinig tijd? Kook dan de aardappels en wortel 5 minuutjes voor. Houd dan een baktijd van ca. 30 minuten aan.
Heeft het gesmaakt?
559 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Kerstrecepten 2024