Ga naar de inhoud
Groentegratin

Groentegratin

Heerlijke gratin uit de oven met plakjes courgette, wortel, tomaat en aardappel in room en gegratineerd met kaas.

20 M + 45 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 courgette
  • 3 tomaten
  • 1 grote wortel
  • snuf tijm
  • Snuf bieslook
  • 1 teen knoflook
  • snuf peper en zout
  • 400 gr aardappelschijfjes
  • 125 ml slagroom
  • 1 ei
  • 1 handje geraspte kaas
  • boter + om in te vetten

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden. Snijd de courgette, tomaten en wortel in plakjes van ca. 2 mm dik.


  2. Klop het ei los met de room. Pers de knoflook er bij en breng het mengsel op smaak met peper, zout, tijm en bieslook. Roer ook de kaas er door.


  3. Verdeel de plakken groenten en aardappel mooi over een ingevette ovenschaal. Giet het roommengsel over de groenten.


  4. Bak de aardappelgratin ca. 45 minuten in de oven.


  5. Je kunt dit gerecht ook van te voren bereiden, bewaren in de koelkast en later in de oven bakken.


  6. Serveertip: Dit gerecht kun je als hoofdgerecht serveren, bijvoorbeeld met een salade, of als bijgerecht bij een stukje vlees, vis of vega.


  7. Tip: heb je weinig tijd? Kook dan de aardappels en wortel 5 minuutjes voor. Houd dan een baktijd van ca. 30 minuten aan.