Groentegratin

Heerlijke gratin uit de oven met plakjes courgette, wortel, tomaat en aardappel in room en gegratineerd met kaas.

Bijgerecht 20 min + 45 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden. Snijd de courgette, tomaten en wortel in plakjes van ca. 2 mm dik.

  2. Klop het ei los met de room. Pers de knoflook er bij en breng het mengsel op smaak met peper, zout, tijm en bieslook. Roer ook de kaas er door.

  3. Verdeel de plakken groenten en aardappel mooi over een ingevette ovenschaal. Giet het roommengsel over de groenten.

  4. Bak de aardappelgratin ca. 45 minuten in de oven.

  5. Je kunt dit gerecht ook van te voren bereiden, bewaren in de koelkast en later in de oven bakken.

  6. Serveertip: Dit gerecht kun je als hoofdgerecht serveren, bijvoorbeeld met een salade, of als bijgerecht bij een stukje vlees, vis of vega.

  7. Tip: heb je weinig tijd? Kook dan de aardappels en wortel 5 minuutjes voor. Houd dan een baktijd van ca. 30 minuten aan.

Heeft het gesmaakt?
458 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop