Groentegratin

Heerlijke gratin uit de oven met plakjes courgette, wortel, tomaat en aardappel in room en gegratineerd met kaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de courgette, tomaten en wortel in plakjes van ca 2 mm dik. Tip: heb je weinig tijd? Kook dan de aardappels en wortel 5 minuutjes voor.

 Klop het ei los met de room. Pers de knoflook er bij en breng het mengsel op smaak met peper, zout, tijm en bieslook. Roer ook de kaas er door.

 Verdeel de plakken groenten en aardappel mooi over een ingevette ovenschaal. Giet het roommengsel over de groenten. Bak de aardappelgratin ca. 45 minuten in de oven. Heb je de aardappels en wortel voorgekookt, houd dan een baktijd van ca. 30 minuten aan.

 Tip: je kunt dit gerecht ook van te voren bereiden, bewaren in de koelkast en later in de oven bakken.

 Dit gerecht kun je als hoofdgerecht serveren, bijvoorbeeld met een salade, of als bijgerecht bij een stukje vlees, vis of vega.

359 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.