Bijgerechten

Bijgerechten

Vind hier bijgerechten die je makkelijk kunt combineren met een stukje vlees of vis. Denk aan bijvoorbeeld aardappels op verschillende wijze, een frisse salade of groente zoals sperziebonen, gegratineerde bloemkool of champignons. Bedenk nu zelf een complete maaltijd met deze recepten.

Gegrilde aubergine van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Lekker groentegerecht van de BBQ: gegrilde aubergine met een topping van feta en pijnboompitten en dressing van knoflook en citroen.

Komkommersalade met appel
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 porties
  • *

Deze salade van komkommer en appel is lekker fris en kruidig en samen met een dressing van dille, limoen en yoghurt een heerlijk gerecht.

Gepofte aardappels met zure room
  • Bijgerecht
  • 10 min + 1 uur
  • 2 stuks
  • **

Het recept voor perfect gepofte aardappels uit de oven. Serveer ze met zure room en verse kruiden. Ook lekker van de bbq.

Bloemkool spiesen met Oosterse saus
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 à 5 stuks
  • *

Heerlijk vegetarisch barbecue recept van geroosterde bloemkool aan een spies geserveerd met een Oosters sausje en sesamzaadjes.

Halloumi spies
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Deze vegetarische spies met halloumi kaas voor op de barbecue is ontzettend lekker. De kaas is perfect is om te grillen.

Sperziebonen salade met feta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere en frisse salade met sperziebonen, feta en croutons op smaak gebracht met een heerlijke balsamico dressing

Zoete aardappel spies van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 20 min + 10 min grillen
  • 5 stuks
  • *

Lekkere geroosterde zoete aardappel aan een spies,. Een ideaal vegetarisch en vullend gerecht van de barbecue. Lekker met een sausje om in te dippen.

Gevulde champignons met geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke grote champignons met zachte geitenkaas en pesto van de BBQ of uit de oven.

Venkelsalade met sinaasappel
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Deze salade met venkel en sinaasappel wordt op het eiland Sicilië veel gemaakt. Nog lekkerder met een romige burrata erbij.

Groente spiesen met kruiden dip
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Deze groente spiesen zijn lekker kruidig door de kruidenolie en hebben een frisse kruidendip om de groenten in te dippen.

Couscous salade met feta
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Deze vegetarische salade met couscous, walnoten en geroosterde paprika combineert perfect met de feta en walnoten.

Vegan groene pesto
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 kommetje
  • *

Pesto blijft een overheerlijke dip voor pasta’s, salades, op pizza of brood, maar wist je dat je ‘m ook heel makkelijk helemaal vegan kunt maken? Lees snel verder!

Gevulde bbq portobello’s met perzik
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Grote gevulde champignons met geitenkaas, perzik en walnoot. Een heerlijk vegetarisch gerecht van de BBQ.

Panzanella
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke frisse Italiaanse broodsalade met focaccia, tomaatjes, mozzarella en verse basilicum met een heerlijke makkelijke dressing.

Salade met gerookte zalm en avocado
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Een frisse salade met gerookte zalm, romige avocado en frisse komkommer met een eenvoudige mosterd dille dressing. Lekker met walnoten.

Vegan frittata met groenten uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 min oventijd + 10 min rusttijd
  • 4 personen
  • **

Een frittata met groenten uit de oven die binnen no-time op tafel staat. Helemaal plantaardig, glutenvrij en sojavrij.

Zelfgemaakte barbecuesaus
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 portie
  • *

In een paar minuten zet je deze heerlijke bbq saus op tafel met slechts 5 ingrediënten.

Courgettesalade met feta
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Frisse salade van gegrilde courgette met tomaatjes, feta en een lekkere citroen-knoflook dressing.

Salade met kersen en mozzarella
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Verse kersen zijn heerlijk in deze frisse en zomerse salade met mozzarella, croutons, hazelnoten en een balsamico dressing.

Zalm in bladerdeeg
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Heerlijke zalm in een krokant jasje van bladerdeeg uit de oven met een vulling van pesto. In 20 minuten voorbereid. Lekker met een salade erbij.

Gegrilde romaine sla met sinaasappel
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Deze gegrilde kropjes sla barsten van de smaak met een dressing van Ras el Hanout, partjes frisse sinaasappel en een bite van amandel.

Koolsalade met appel
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Koolsalade, ook wel coleslaw genoemd, van witte kool en peen julienne met een romige en frisse dressing met een snufje kerrie. Een klassieker voor bij de BBQ of pitabroodje.

Fruitsalade
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke frisse zomerse fruitsalade met aardbeien, ananas en bessen geserveerd met geitenkaas en verse munt.

Oosterse zalmspies
  • Bijgerecht
  • 10 min + 15 min
  • 5 stuks
  • *

Een heerlijke zalmspies voor op de BBQ met een frisse oosterse marinade en een topping van koriander.