Hollandse recepten

Hollandse recepten

De lekkerste recepten van Nederlandse bodem, van stamppot, ovenschotels en heerlijke soepen tot zoete Hollandse bakrecepten zoals boterkoek en tompouce. En vergeet ook pannenkoeken en poffertjes niet!

Broccoli stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Op zoek naar een snelle en gemakkelijke maaltijd die boordevol smaak zit? Probeer dit recept voor broccoli stamppot eens. Alles wat je nodig hebt is o.a. broccoli, aardappelen en kruiden om de perfecte combinatie van smaken te creëren. Lekker met wat krokante walnoten. 

Smashed potatoes met knoflook
  • Bijgerecht
  • 15 min kooktijd + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Dé manier om je aardappelen lekker krokant te maken is door ze eerst te koken en daarna te ‘smashen’. Het is ideaal als bijgerecht en ze zijn het allerlekkerst met knoflook(poeder) en een sausje.

Hollandse traybake met aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

In 10 minuten doe je alle voorbereidingen voor deze makkelijke traybake met aardappels, bloemkool en wortel. Lekker met een frisse yoghurtdip met munt.

Spruitjessoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Perfect recept voor deze lekkere romige spruitjessoep die extra dik is door het gebruik van aardappel. Serveer er wat zoete stukjes appel in voor een lekkere twist.

Aardappelpuree maken
  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Maak zelf heerlijke romige aardappelpuree met dit basisrecept inclusief handige tips voor de meest lekkere en luchtige aardappelpuree. Lekker bij bijna elk gerecht.

Spruitjestaart
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Maak eens een quiche met spruitjes en (vegetarische) spek. Een lekkere en originele manier om spruitjes te eten.

Knolselderijstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een lekkere knolselderij stamppot met gebakken champignons, stukjes zoete peren en crunchy hazelnoten.

Rode kool met appel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 50 min stoven
  • 4 personen
  • *

Hoe maak je zelf heerlijke gestoofde rode kool met stukjes appel? Met dit recept maak je dit bijgerecht met kaneel en nog meer smaakvolle kruiden. Rode kool koken doe je zo.

Pastinaaksoep
  • Voorgerecht
  • 20 min + 10 min koken
  • 6 personen
  • *

Deze heerlijke winterse pastinaaksoep is lekker romig van smaak. Deze pastinaaksoep is makkelijk om te maken en bijzonder lekker door een geheim ingrediënt...

Oliebollen met Monchou en kersen
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 10 stuks
  • *

Na deze oliebollen met romige Monchou vulling met kersen wil je nooit meer gewone oliebollen.

Mini stroopwafels met muisjes
  • Bakrecept
  • 15 min
  • 12 stuks
  • *

Leuk en makkelijk kraamhapje van kleine stroopwafels met een laagje chocolade en blauwe of roze muisjes, lekker voor de babyshower

Witlofstamppot met appel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke winterse stamppot met gebakken spekjes en zoete appel

Gevulde koeken met amandelspijs
  • Bakrecept
  • 40 min + 15 min oventijd + 1 uur rusten
  • 6 stuks
  • *

Bak zelf deze fantastische gevulde koeken met een zachte vulling van spijs. Lekker krokant van buiten en zacht van binnen

Speculaasmousse
  • Nagerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk speculaas dessert van een luchtige mousse met Speculoos, speculaaskruiden en laagjes speculaas in een glaasje

Vegan stamppot met andijvie
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 10 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke plantaardige stamppot met zoete aardappel, andijvie met gebakken kastanje champignons, rode ui, rozemarijn en amandelen

Glutenvrije speculaas recept
  • Bakrecept
  • 15 min + 25 min
  • 14 stuks
  • *

Zin om speculaas te bakken, maar liever glutenvrij? Met dit makkelijke recept voor glutenvrije speculaas koekjes kun je genieten van Sinterklaas avond.

Spruitjes stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • *

Met dit lekkere recept voor spruitjesstamppot, spek en appel lust iedereen spruitjes.

Vegan stoofvlees van jackfruit
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 20 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Dit verrassende plantaardige stoofpotje gemaakt met jackfruit is hét recept deze herfst en winter. De geur alleen al nodigt uit om het vaker te maken.

Poffertjes
  • Ontbijt recept
  • 1 uur
  • 50 stuks
  • *

Makkelijk basisrecept om zelf lekkere poffertjes te maken in een poffertjespan inclusief handige tips voor beginners.

Boerenkool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze klassieke Hollandse stamppot met rookworst mag niet ontbreken tijdens de winter. Lekker met appelmoes of gebakken spekjes.

Sinterklaas kruidnoten cake
  • Bakrecept
  • 25 min + 1 uur oventijd
  • 10 personen
  • *

Iets leuks en lekkers op tafel zetten tijdens Sinterklaas? Maak deze makkelijke cake met speculaaskruiden en kruidnoten.

Tiramisu met pepernoten en pure chocolade
  • Nagerecht
  • 1 uur 30 min + 8 uur wachttijd
  • 10 porties
  • *

Deze tiramisu met kruidnoten is leuk als toetje voor met sinterklaas en smaakt gegarandeerd heerlijk!

Kip cordon bleu met geroosterde groenten
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze ovenschotel met krokante kip, aardappeltjes en groenten is ideaal als doordeweekse maaltijd

Preischotel uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Lekkere ovenschotel met gehakt en prei onder een laagje aardappelpuree met gegratineerde kaas.