Hollands

Hollands

Lekkere recepten uit de Hollandse keuken van stamppot, ovenschotels en heerlijke soepen tot zoete Hollandse bakrecepten zoals boterkoek en appeltaart. En vergeet ook de poffertjes en pannenkoeken niet

Wortelstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 à 3 personen
  • *

Maak zelf deze heerlijke winterse stamppot van aardappels en wortel met een snufje kerrie.

Appelbeignets met bladerdeeg uit de oven
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 5 stuks
  • **

Heerlijke appelbeignets in een krokant bladerdeeg jasje, makkelijk uit de oven gemaakt

Kerststol
  • Ontbijt
  • 25 min + 35 min oventijd + 1 uur rijzen
  • 10 plakken
  • **

Makkelijk recept voor zelfgemaakt kerstbrood met amandelspijs, ook wel kerststol genoemd, om je kerstontbijt of kerstbrunch compleet te maken

Gevulde eieren
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

De klassieker op elk feestje of tijdens pasen: gevulde eieren met kerrie en bieslook. Super makkelijk om zelf te maken met dit recept.

Kipragout
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • **

Heerlijke snelle romige kipragout, die tevens ook heel makkelijk vegetarisch te maken is, in pasteibakjes

Sinterklaas muffins met kruidnoten
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Kom helemaal in de sinterklaas stemming met dit recept voor muffins met stukjes kruidnoten en amandel

Gourmetrecept: aubergine met brie
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker vegetarisch recept van aubergine met brie en honing uit een gourmetpannetje

Speculaas tiramisu met mandarijn
  • Nagerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Tiramisu met laagjes room en speculaas met frisse partjes mandarijn. Leuk als sinterklaasrecept of als feestelijk dessert.

Zuurkoolschotel met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Lekkere ovenschotel van prei en gehakt onder een laagje aardappelpuree en zuurkool met ananas en gegratineerd in de oven

Vegetarische groentesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Deze goed gevulde groentesoep bevat extra veel groenten en geen vlees, daar knap je van op!

Gezonde appeltaart
  • Bakrecept
  • 45 min + 60 min oventijd
  • 10-12 personen
  • **

Deze gezondere versie op de bekende appeltaart gemaakt met o.a. volkorenmeel en zonder geraffineerde suiker smaakt heerlijk en is bovendien een stuk verantwoorder

Champignonroomsaus
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 porties
  • *

Maak zelf heel makkelijk deze romige champignonsaus. Deze veelzijdige saus is lekker bij pasta, schnitzel, een stukje kip, een varkenshaasje of over groenten.

Preisoep met aardappel
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk recept om zelf deze romige preisoep met aardappel te maken inclusief tips voor lekkere toevoegingen

Bloemkool met kaassaus uit de oven
  • Bijgerecht
  • 25 min + 10 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Heerlijk recept met bloemkool in de hoofdrol! Gegratineerd met een kaassausje uit de oven, een ideaal bijgerecht bij de Hollandse maaltijd.

Brood bakken - basisrecept
  • Ontbijt
  • 30 min + 40 min bakken + 2 uur rijzen
  • 1 brood
  • ***

Makkelijk stap voor stap basisrecept voor het bakken van heerlijk luchtig brood inclusief foto’s en veel handige tips

Mosselen koken op klassieke wijze
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2-3 personen
  • **

Makkelijke basisrecept voor mosselen met groenten gekookt in witte wijn inclusief veel handige tips en stap voor stap foto’s

Stroopwafel pancakes
  • Ontbijt
  • 25 min
  • 6 stuks
  • **

Heerlijke pannenkoekjes met stukjes stroopwafel er in zodat de karamel smelt in het beslag. Maak de pancakes af met wat slagroom en koek kruimels

Citroen poffertjes met kokos
  • Tussendoortjes
  • 60 min
  • 50 stuks
  • **

Lekkere zelfgemaakte poffertjes met een frisse twist van citroen en kokos, een variant die je een keer moet proberen!

Witlof schotel met puree
  • Hoofdgerecht
  • 35 min bereiding + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Romige aardappelpuree met bieslook met daarop witlof rolletjes met ham en gegratineerde kaas uit de oven

Aspergesalade met ei
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Lauwwarme maaltijdsalade met witte asperges, ei, aardappel, gebakken spekjes met een lichte mosterddressing

Arretjescake
  • Bakrecept
  • 20 min + opstijven
  • 10 personen
  • *

Traditionele Hollandse cake met o.a. boter, cacao en stukjes koek die je maakt in 20 minuten zonder oven

Aspergemousse in een glaasje
  • Voorgerecht
  • 25 min + 1 uur opstijven
  • 2 a 3 stuks
  • **

Leuk voorgerechtje of amuse van een zachte mousse van asperges en slagroom geserveerd met gerookte zalm

Asperges op klassieke wijze met ham en ei
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Asperges op traditionele wijze met ei, ham, aardappeltjes en botersaus inclusief tips om asperges te koken

Poffertjes
  • Lunch
  • 60 min
  • ca. 50 stuks
  • **

Makkelijk basisrecept om zelf lekkere poffertjes te maken in een poffertjespan inclusief handige tips voor beginners