Hollands

Hollands

Lekkere recepten uit de Hollandse keuken van stamppot, ovenschotels en heerlijke soepen tot zoete Hollandse bakrecepten zoals boterkoek en appeltaart. En vergeet ook de poffertjes en pannenkoeken niet

Witlof schotel met puree
  • Hoofdgerecht
  • 35 min bereiding + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Romige aardappelpuree met bieslook met daarop witlof rolletjes met ham en gegratineerde kaas uit de oven

Huzarensalade
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor een heerlijke huzarensalade met aardappel, augurkjes, ei en ham. Een klassieke salade voor bij de BBQ!

Aspergesalade met ei
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Lauwwarme maaltijdsalade met witte asperges, ei, aardappel, gebakken spekjes met een lichte mosterddressing

Arretjescake
  • Bakrecept
  • 20 min + opstijven
  • 10 personen
  • *

Traditionele Hollandse cake met o.a. boter, cacao en stukjes koek die je maakt in 20 minuten zonder oven

Aspergemousse in een glaasje
  • Voorgerecht
  • 25 min + 1 uur opstijven
  • 2 a 3 stuks
  • **

Leuk voorgerechtje of amuse van een zachte mousse van asperges en slagroom geserveerd met gerookte zalm

Asperges op klassieke wijze met ham en ei
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Asperges op traditionele wijze met ei, ham, aardappeltjes en botersaus inclusief tips om asperges te koken

Poffertjes
  • Lunch
  • 60 min
  • ca. 50 stuks
  • **

Makkelijk basisrecept om zelf lekkere poffertjes te maken in een poffertjespan inclusief handige tips voor beginners

Aspergesoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Heerlijk en makkelijk basisrecept voor een romige verse aspergesoep met een topping van reepjes ham en ei

Rode bietenstamppot met appel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke smeuïge stamppot met rode bieten en geitenkaas geserveerd met gebakken plakken appel met kaneel en walnoten

Appel kaneel cake
  • Bakrecept
  • 20 min + 60 min oventijd
  • 10 plakken
  • **

Makkelijk basisrecept voor een lekkere luchtige appelcake met stukjes appel en een vleugje kaneel

Bloemkoolsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een lekkere verse en romige bloemkoolsoep met een snufje tijm. In slechts 30 minuten staat de soep op tafel.

Wentelteefjes met Nutella en aardbeien
  • Ontbijt
  • 0-20 min
  • 4 stuks
  • **

Het ultieme verwenontbijtje van wentelteefjes besmeerd met een dikke laag Nutella geserveerd met verse aardbeien, lekker voor valentijnsdag of moederdag!

Ovenschotel met hutspot
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke winterse maaltijd uit de oven van gebakken spekjes en paprika onder een laagje gegratineerde hutspot

Witlofsalade met appel
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 2-3 personen
  • **

Snel recept voor een frisse salade met witlof gecombineerd met het zoete van mandarijn en frisse groene appel

Bladerdeegbroodjes met zuurkool
  • Lunch
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Knakworstjes en zuurkool zijn een heerlijke combinatie, zeker verpakt in deze knapperige bladerdeegbroodjes afgemaakt met kaas

Hutspot
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Makkelijk basisrecept om heerlijke smeuïge en smaakvolle hutspot te maken, een stamppot op basis van aardappels, wortel en ui

Tosti zuurkool ananas
  • Lunch
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Een lekkere winterse variant tosti met de zure smaak van zuurkool, zoute spek en zoete ananas, een perfecte combi!

Vegan eiersalade
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 1 portie
  • **

Deze eiersalade is gemaakt zonder eieren, maar met tofu! Toch is de smaak en structuur erg vergelijkbaar met een echte eiersalade

Wentelteefjes
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Hoe maak je de lekkerste wentelteefjes met brood, eieren, suiker en kaneel? Met dit recept lukt het zeker!

Zelfgemaakte saucijzenbroodjes
  • Lunch
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Makkelijk zelf heerlijke saucijzenbroodjes maken met een kruidige vulling en krokant bladerdeeg, met maar 6 ingrediënten!

Erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur 30 min
  • 6-8 personen
  • **

Makkelijk basisrecept voor Hollandse erwtensoep (ofwel snert) met rookworst, prei en schouderkarbonade, klaar in ca. 1,5 uur.

Gezonde(re) oliebollen uit de oven
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 20 min oventijd + 1 uur rijzen
  • 10 stuks
  • **

Deze gezonde(re) oliebollen zijn gemaakt met speltbloem en worden gebakken in de oven, toch zijn ze lekker luchtig en zoet van smaak door de kaneel en appel

Makkelijk basisrecept voor oliebollen
  • Hapjes en snacks
  • 45 min + 1 uur rijzen
  • 20 stuks
  • **

Met dit makkelijke recept maak je zelf de lekkerste oliebollen inclusief 5 onmisbare tips voor de lekkerste oliebol of krentenbol!

Alcoholvrije stoofperen
  • Bijgerecht
  • 10 min + 90 min
  • 6 stuks
  • **

Deze stoofpeertjes zijn gemaakt met bessensap en zijn dus alcoholvrij! Daarom zijn deze peertjes ook geschikt voor kids en gasten die geen alcohol willen of mogen

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!